SPK’dan Turkcell’e iki atama

Güncelleme Tarihi:

SPK’dan Turkcell’e iki atama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 01:12

Turkcell’de yönetim kurulu krizi dün çözüldü.

Haberin Devamı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) dün Turkcell’e iki yönetim kurulu üyesi atadı. Atanan isimler Mehmet Bostan ve Bekir Pakdemirli oldu. SPK Turkcell’e 2 üye daha atamak için de 3 ortaktan 2’şer isim istedi. Şirketler 15 gün içinde SPK’ya 6 isim bildirecek. Bu isimler arasından 2 üyenin daha ataması yapılacak.

Ekrem Pakdemirli’nin oğlu

SPK’dan dün yapılan açıklamayla SPK’ya atanan Bekir Pakdemirli, ANAP döneminin bakanlarından olan Ekrem Pakdemirli’nin oğlu. İzmir AKP İl
Başkan Yardımcısı olan Pakdemirli ayrıca 2011 seçimlerinde İzmir’den milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. Pakdemirli ayrıca Sermaye Piyasası Yatırımcı Derneği
üyeliği de yapıyor. Pakdemirli sosyal medyada kendisini ‘ekonomist, girişimci ve çevreci’ olarak tanımlıyor. Diğer atanan üye Mehmet Bostan ise Vakıf Emeklilik Genel Müdürlü görevini yürütüyordu.

15 gün içinde isim bildirilecek

SPK ayrıca Turkcell yönetim kurulunda boş kalan 2 üyelik için, Sonera Holding BV, Çukurova Holding A.Ş. ve Alfa Telekom Turkey’in her birisinden, 2’şer kişinin isim, özgeçmiş ve bağımsızlık beyanlarının kendisine bildirilmesini istedi.
Şirketler belirleyecekleri isimleri 15 gün içinde SPK’ya bildirecekler. Bu iki üye de atanırsa Turkcell yönetim kurulu 7 kişiye ulaşacak.

Bilanço açıklayabilecek

İki genel kurul toplayamayan Turkcell’de bir de 4 üyenin görev süresi bitince işler karışmıştı. Turkcell’de Colin Williams, Gülsün Nazlı Karamehmet Williams, Alexey Khudyakov ve Karin Eliasson’un görev süreleri bitmişti. SPK da 12 Mart’ta Ahmet Akça, Atilla Koç ve Hilmi Güler’i bağımsız üye olarak atamıştı. Ancak 3 üye yönetim kurulunun toplanmasına yetmiyordu. Şimdi 2 üyenin atanmasıyla yönetim kurulu 5 üyeye çıktı ve ‘toplanabilir’ hale geldi. İlk etapta Turkcell’de bilançonun açıklanması ve genel kurul tarihinin belirlenmesi bekleniyor. Turkcell’de genel kurul toplanamadığı için 2010, 2011 ve 2012 yıllarına ilişkin temettü de dağıtılamıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!