ASGARİ ÜCRET SON DAKİKA: Asgari ücret 2022 maaş zammı ne kadar oldu? İşte açıklanan rakam...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2021 15:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 2022 yılı asgari ücretini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 TL olduğunu duyurdu. Böylelikle asgari ücretteki artış yüzde 50,44 oldu. Öte yandan asgari ücrette gelir ve damga vergisi de kaldırıldı.

Haberin Devamı

2022 yılı asgari ücreti belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 milyon vatandaşı ilgilendiren 2022 yılı asgari ücretini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 TL olduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 50 yılın en yüksek rakamı olan asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 2022 ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni asgari ücretim çalışan işveren ülkemize hayırlı olsun. Çalışanlarımızı fiyat artışı karşısında edirmeme kararlılığını ortaya koyduk. Elbette çalışanlarımız fazlasını hak ediyor. Çalışan olmadan işveren olmaz. İşveren olmadan çalışan olmaz" ifadelerini kullandı.

 

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları;

Döviz kurundaki dalgalanma ve fahiş fiyat artışlarına da son vermekte kararlıyız. Ülkemizin istihdam yatırım ihracat odaklı büyümesi için gereken adımları almaya sürdüreceğiz.

İstikrar ve güven iklimi için çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum. Bunun işveren üzerindeki yükünü azaltacak adımları atmayı ihmal etmedik

GELİR VERGİSİ VE DAMGA VERGİSİNİ ASGARİ ÜCRETTEN KALDIRIYORUZ

Vergiden muaf tutulması tartışmaları yaşanmıştır. Bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Yılbaşı itibariyle gelir vergisi ve damga vergisini asgari ücretten kaldırıyoruz. 450 TL'lik yüksek işveren kesimini, kurtarmış oluyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!