Sıfır vergiyle arpa ithalatı

Güncelleme Tarihi:

Sıfır vergiyle arpa ithalatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 21:30

TOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO), arpa ithal etmeye hazırlanıyor. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan kararla, TMO tarafından kullanılmak üzere sıfır vergiyle 100 bin ton arpa ithalatı için tarife kontenjanı açıldı.

Haberin Devamı

Karar 31 Mayıs 2017 tarihine kadar geçerli olacak. Bakanlık yetkilileri ise kararın arpa sıkıntısı olmaması için alındığını belirtti. Geçen yıl görülen kuraklık nedeniyle arpa üretiminde yüzde 20 düşüş olduğunu, bu yıl da hava koşullarına bağlı olarak arpa üretiminde istenilen noktaya ulaşılamayacağını belirten yetkililer, “Sıkıntı olmaması için TMO’ya yetki verildi. Yurtdışından arpa getirecek” bilgisini verdi.

NOHUTTA DA KALDIRILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir Bakanlar Kurulu kararıyla nohut ithalatında da vergi sıfırlanmıştı. 1 Temmuz’a kadar geçerli olan kararın gerekçesini Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, “Nohut üretimi bu sezon düşük sonuçlandı, bu nedenle 3.5 lira seviyesinde olan nohut fiyatları 9 liraya kadar çıktı” sözleriyle anlatmıştı. Tefenlili, nohuta bağlı leblebi üretim ve ihracatının darbe almaması için Ekonomi Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak nohut ithalatında alınan gümrük vergisinin kaldırılmasını istediklerini ifade etmişti.

Haberin Devamı

 

BAKMADAN GEÇME!