Ramazan teknolojileri

Güncelleme Tarihi:

Ramazan teknolojileri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 21:48

RAMAZAN ayı bu hafta başlıyor. Her geçen gün geliştirilen teknolojiler özellikle oruç tutanların yardımına koşuyor. İster sahur ister iftar için geliştirilen teknolojiler, ramazan ayı için iyi bir çözüm sunuyor. Çay demleme robotlarından yemek pişirme fırınlarına kadar birçok teknoloji, özellikle ramazan ayında kullanıcıların işini kolaylaştıracak cinsten. Biz de bu hafta ramazan ayında kullanıcıların işini kolaylaştıracak teknolojileri bir araya getirdik. İşte ramazan ayında kullanıcıları rahatlatacak teknolojiler...

Haberin Devamı

FIRINA Wİ-Fİ KONTROLÜ

VESTEL, ‘AFB-1004’ kodundaki modelle fırınları internete bağladı. Ankastre olarak tasarlanan model, akıllı telefon veya tabletlere indirilen uygulama üzerinden kontrol edilerek, pişirme programı başlatılabiliyor. İsteyenler uygulama üzerinden zamanlamasını da ayarlayabiliyor. Ayrıca modelde et ve tavuk pişirme sensörü bulunuyor. Fırının iç yüzeyinde yer alan sokete takılmış sensörün diğer ucunu etin içerisine sapladıktan sonra fırın, ete uygun bir pişirme sağlıyor. Modelde buharlı temizleme modu da yer alıyor.

1899 TL

20 DAKİKADA ÇORBA HAZIR

RAMAZAN ayının olmazsa olmazlarının başında sıcak bir çorba var. Çorba yapma işini daha pratik bir hale getirmek isteyen Philips, Viva Collection HR2200/80 modeliyle 20 dakikada çorbanızı hazırlıyor. Çorba için gerekli malzemeleri makinenin içine koyduktan sonra karıştırarak pişiren ürün, pişirdikten sonra da 40 dakika boyunca çorbanızı sıcak tutuyor. Ürünün kapasitesi ise 4 kişilik. Ayrıca ürün, komposto ve püre gibi farklı yiyecekleri de hazırlayabiliyor.

679 TL

Haberin Devamı

ALARMDA TELEFONA GÜVENMEYİN

AKILLI telefonlar, artık alarmlı saatlerin de yerine geçti. Ancak alarmlı bağımsız saatlerin yeri farklı. Büyük ekranlı ve radyolu modeller ise en iyi seçeneklerden. Sony’nin geliştirdiği ‘Icf-C1t’ adlı model, çiftli alarm sistemine sahip ve alarm çaldığında kullanıcılar radyo ile uyanıyor. Üzerindeki büyük LCD ekran ise görme sorunu olanlar için birebir.

159 TL 

SAHURDA ÇAY HAZIR

ARÇELİK, çay yapma robotu ‘K-3284’ modeliyle sahurda çay içmek isteyenlerin çay demleme derdini bitiriyor. Üzerindeki LCD ekran üzerinden zamanlanan çay makinesi, siz sahura kalkmadan önce çayı demliyor. Sahura kalktığınızda ise çay hazır bir şekilde sizi bekliyor. 0.9 litrelik demlik ve 1.7 litrelik su ısıtıcı kapasitesine sahip olan model, ayrıca siyah çayın yanı sıra yeşil çay ve diğer bitki çaylarını da demleyebiliyor.

899 TL

SİZ YOLDAYKEN PİŞİRSİN

ÖZELLİKLE büyük şehirlerde yaşayanların yemek pişirme süresiyle beraber iftar sofrasına zamanında oturması oldukça güç. Ancak daha önceden yemeklerinizi pişirmeye başlayabilirsiniz. Tefal’in geliştirdiği ‘Multicooker FC28Q’ adındaki elektrikli pişirici, kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Üzerindeki LCD ekrandan zamanlanan ürün, yemeğinizin türüne göre pişirmeyi istediğiniz zamanda başlatıyor. Hatta sıcak da tutuyor. 45 farklı pişirme programına sahip olan model, güveçten pilava, kavurmadan yoğurda kadar birçok farklı yiyeceği hazırlayabiliyor.

599 TL

Haberin Devamı

OYUN DÜNYASI

ROBOTLARA KARŞI SAVAŞ

BİLİM kurgu atmosferi içeren ‘The Surge’, oyunseverlerin dünyayı kurtarmak için robotlara karşı mücadelesini konu alıyor. Robotların kontrolden çıktığı, sayılarının arttığı ve hatta çıldırdığı oyunda işiniz çok zor olacak. The Surge PlayStation, Xbox ve bilgisayarlarda oynanabiliyor.

180 TL

UYGULAMA

RAMAZAN REHBERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kullanıcılara sunduğu ‘Ramazan Rehberi’ adındaki uygulama, 2017 yılına özel güncellendi. İmsakiyenin eklendiği uygulamada, iftar ve sahur saatleri ezan sesiyle duyuruluyor. Ayrıca uygulamada iftar duası da yer alıyor. Ramazan Rehberi, Android ve iOS’ta yer alıyor.

Ücretsiz

ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA

Haberin Devamı

KAPSÜLLÜ KAHVE MAKİNELERİ

KAHVE yapmak zahmet isteyen bir iş. Bunu daha kolaylaştırmaya çalışan şirketler ise kapsüllü kahve makinelerini satışa sundu. Kolay ve hızlı bir şekilde kahve yapmanızı sağlayan bu makineleri karşılaştırdık.

Ramazan teknolojileri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!