İşsizliği ‘gümbür gümbür’ indirelim

Güncelleme Tarihi:

İşsizliği ‘gümbür  gümbür’ indirelim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 21:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş dünyasına seslenerek, “Şu mart dönemi içerisinde işsizlikte oranı gümbür gümbür aşağı çekmemiz lazım” dedi. Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarına da “Türkiye’de Anayasa oylamasından sana ne, sen kimsin ya” diye çıkıştı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Ankara İkiz Kuleler’de düzenlediği Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm iş dünyası ve belediyelerin katılacağı yeni bir “istihdam seferberliği” başlatılmasını istedi. Henüz açıklanmayan son üç aylık işsizlik verilerinin kötü gelebileceğini belirten Erdoğan, “Bizim ne yapıp yapıp, şu mart dönemi içerisinde işsizlikte oranı bir defa gümbür gümbür aşağı çekmemiz lazım. İş dünyası ve devlet el ele verirsek üstesinden geliriz. Bu işler gönülden kalpten gelerek yapılmalı. Aksi takdirde devlet hangi imkânları sağlarsa sağlasın istediğimiz neticeye ulaşamayız” dedi. Türkiye’nin notunu düşüren kredi derecelendirme kuruluşlarına da tepki gösteren Erdoğan, “O zaman (işsizliği düşürürsek), o derecelendirme kuruluşları falan filan var ya. Ne gerekçeler yazmışlar, ne gerekçeler. Sana ne be. Türkiye’de anayasa oylaması, sana ne. Sen kimsin ya” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAPIYI KONUKOĞLU AÇTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2010 yılında TOBB’un 65’inci Genel Kurulunda da ‘istihdam seferberliği çağrısı’ yaptığını hatırlatarak, “O seferberlikle 2011’de 1.4 milyon kişilik yeni istihdam sağlanmıştı. İnanıyorum ki bu defa daha da çok sağlanabilir. Mesela Konukoğlu bu seferberlikte alabilir. Coştun yine deli gönül diyeceksin. Başkan, Konukoğlu ‘rakam vermedi’ diyor. Buyur, en az yüzde 5. Şu anda Konukoğlu grubunda kaç kişi çalışıyor? 20 bin kabul etmiş olsak… Hesap kolay olsun diye söylüyorum, yani 20 bin olsa bin yapar. İnanın şu anda bu işin öyle bir bereketi var ki” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

“Benim Abdülkadir Konukoğlu kardeşim bu kapıyı açtığı zaman, herhalde ardından Sabancı da Kale Grubu da gelecektir yani. Zeynep (Bodur) Hanım da orada hesapları yapıyor herhalde şu anda. Kaç kişi alacağız diye hesabını yapıyor. Tabi Koç Grubu burada boş durmayacaktır. Bu seferberliği lütfen patronlara iletin. Ülkeye ve millete hizmet bir aşk işidir. Aşk sahibi oda, borsa ve meclis başkanlarımızı OSB başkanlarımızı görüyorum. Beni de milletimizi de mahcup etmeyeceğinize inanıyorum. 81 ilin valisi de bu işlerin takipçisi olması gerektiğini duyurmak istiyorum. İnşallah yıl sonunda her ilin her sektörün istihdam şampiyonlarını birlikte ödüllendireceğiz. Aynı zamanda belediyelerimizin de bu istihdam seferberliğinde yer almasının çok önemli olduğunu ifade ediyorum. Koordinasyonu da valilerimiz ile yapacağız.”

Haberin Devamı

HALKBANK VE PTT BAŞLADI

Erdoğan, toplantının basına kapalı bölümünde de işadamlarıyla ‘kaç kişiyi işe alacakları’ konusunda pazarlığını sürdürdü. Bu arada Halkbank, dün ilk çeyrek sonuna kadar 1000 kişiyi işe alacağını açıkladı. PTT ise 2 bin 500 yeni personel istihdam edecek.

BANKA PATRONLARINI İNSAFA DAVET EDİYORUM

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, faizlerin düşmesi gerektiğini bir kez daha vurguladığı konuşmasında “Bu faiz politikası ile ülkem kalkınamaz. Bu faiz politikası bir sömürü aracıdır. Yüzde 15-17 faiz ile bir yere varamayız. Finans sektörünün patronlarını insafa davet ediyorum. Başta kamu bankaları olmak üzere bu adımı atmaya mecburuz. Enflasyon için bazıları farklı sebepler üretiyor. Hepsi hikâye. Enflasyonu doğuran bir numaralı sebep faizdir. TOBB çatısı altında birlikte bu mücadeleyi vereceğiz. Hükümetimiz de kararlı duruşla bu konuyu işleyecek. Faizin sömürüsüyle çöken birçok firmalarımız var. İnşallah bundan sonra bunu yaşamayacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘ARTI BİR’ AZ OLUR EN AZ BİR İSTİHDAM

ÖZEL sektörün 2017’de istihdam yarışı yapması gerektiğini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektör temsilcilerine, “Türkiye’nin geleceğine artı bir istihdam sağlamaları” çağrısında bulundu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, araya girerek ‘bir az’ dedi. Erdoğan, “Biz evlilikte nasıl ‘en az üç’ diyorsak burada da ‘en az bir’ dememiz lazım. Bu memleket, vatan, millet bizim, hep beraber buna sahip çıkacağız” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu da, “Şimdi değiştiriyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın içimizden, ticaretten gelen bir kişi, onunla pazarlık şansımız yok” diyerek, iş adamlarına “En az artı bir istihdam sağlamaya hazır mıyız” dedi. İş adamları da “evet” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

3 MİLYON YENİ İŞ ALANI YARATILIR

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, işadamlarına istihdam çağrısı yaparak, “Her bir üye bir kişiyi istihdam etse 1.5 milyon yeni iş alanı, yeni aş anlamına geliyor. İşte bugün burada Cumhurbaşkanımız da ifade etti, en az bir. Bu sayıyı artırdığımız zaman iki olunca 3 milyondan bahsediyoruz. Siz ekonomiyi büyütmek için, insanlarımıza yeni iş alanı oluşturmak için bir adım attığınızda biz de iki adım atacağız. Bu yükü sadece size taşıtmayacağız” dedi.  Yıldırım, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi: “Biz ekonomimize, milletimize, iş adamlarımıza güveniyoruz ve bugüne kadar bu oyunları nasıl boşa çıkardıysak son zamanlarda sahnelenen bu oyunu da boşa çıkaracağız. 2017 bazılarının sürekli olarak karamsarlık pompaladığı bir yıl olmayacak, aksine Türk ekonomisinin tekrar şaha kalkacağı bir yıl olacaktır Sayın Cumhurbaşkanım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!