Belçika'da demiryolu işçileri grevde

Güncelleme Tarihi:

Belçikada demiryolu işçileri grevde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 11:16

Belçika'da hükümetin bütçede kesinti öngören reform paketine tepki gösteren demiryolu çalışanları 48 saatlik greve gitti

Haberin Devamı

Belçika'da hükümetin bütçede kesinti öngören reform paketine tepki gösteren demiryolu çalışanları, 48 saatlik grev başlattı.

Demiryolu sendikaları üyeleri, Brüksel tren istasyonunda toplanarak dün yerel saatle 22.00'de 2 gün sürecek grevin başladığını duyurdu.Yapılan açıklamada, hükümetin tasarruf önlemleri çerçevesinde hazırladığı reform paketinde, demiryolları için öngörülen yüzde 20'lik bütçe kesintisinin, 33 bin çalışandan en az 6 bininin işini kaybetmesine yol açacağı belirtildi.

Belçikada demiryolu işçileri grevde



Personel sayısındaki azalmanın, diğer çalışanlar için de yılda 6 günlük tatil kaybı anlamına geldiği ifade edilen açıklamada, eğer grev başarılı olursa ülke genelinde tren seferlerinin tamamen duracağı bildirildi.

ULUSLARARASI SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Grev kararının ardından Eurostar firması, Londra'dan Brüksel'e tren seferlerinin sadece Fransa'nın Lille şehrine kadar olacağını açıkladı.

Belçikada demiryolu işçileri grevde


Brüksel üzerinden Paris-Amsterdam ve Paris-Köln seferlerini gerçekleştiren hızlı tren firması Thalys firması da yarın hiç bir tren seferinin yapılmayacağını, perşembe günü ise geç saatlerde sadece 2 sefer düzenleneceğini kaydetti.

Belçikada demiryolu işçileri grevde


Fransızca konuşulan Valon bölgesindeki greve, hükümetle görüşmelerin halen sürmesini gerekçe gösteren Felemenkçe konuşulan Flaman bölgesindeki sendikalar katılmıyor. Eğer bir anlaşma olmazsa şubat ayında yeniden greve gidilmesi bekleniyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!