Can Üner: Bu şampiyonluğu değersiz görenler tenisten anlamıyor

Güncelleme Tarihi:

Can Üner: Bu şampiyonluğu değersiz görenler tenisten anlamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 16:00

Bir WTA turnuvasında şampiyon olan ilk Türk tenisçi olan Çağla Büyükakçay'ın antrenörü Can Üner, "Azarenka ve Wozniacki gelmediği için bu şampiyonluğu değersiz görenler var. Bu insanların gerek tenisten, gerek sporun herhangi bir dalından anladıklarını düşünmüyorum" dedi.

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta şampiyon olarak Türk tenis tarihine geçen Çağla Büyükakçay’ın başarısı gündemdeki yerini korurken, sportstv’de yayınlanan Center Court programına konuk olan antrenör Can Üner çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"RAKİPLERİ ÇOK İYİ ANALİZ ETTİK"
Şampiyonluğun kesinlikle tesadüf olmadığını ve özellikle 2015 yılındaki negatif sonuçlardan çok dersler çıkardıklarını belirten Büyükakçay’ın antrenörü Can Üner, İstanbul’daki turnuva için 10 gün önce kampa girdiklerini, ortama ve zemine alışmak için özel çalışmalar yaptıklarını ve tüm rakiplerini en ince ayrıntısına kadar analiz ettiklerini söyledi.

"ÇAĞLA, İLK 30’A GİREBİLİR"
Önemli olanın ilk 100’e girmek değil, iyi tenis oynayarak ve şampiyonluk kazanarak ilk 100’e girmek olduğunu söyleyen Üner, “İkisi arasında büyük fark var. Kupa kazanıp ilk 100’e girmek, tesadüfen ilk 100’e girmekten daha değerli. Elbette ana hedefimiz buralarda kalıcı olmak. Çağla’nın bu tenis seviyesiyle yakın zamanda önce ilk 50’ye, ardından da ilk 30 içine girebileceğini düşünüyorum. Kalabalık bir ekibimiz var ve gece gündüz Çağla’nın başarısı için çalışıyoruz. Yaşadıklarımız, disiplinli çalışmanın ürünü” ifadelerini kullandı.

Can Üner: Bu şampiyonluğu değersiz görenler tenisten anlamıyor
"TADINI ÇIKARMAK VARKEN KÜÇÜMSÜYORLAR"
Şampiyonluğun basında beklediklerinden fazla yer bulduğunu söyleyen Can Üner, “Yine de belli bir kesim, bu kupadan bile tatmin olmuyor. Ben bu kesimi anlayamıyorum. Azarenka’nın, Wozniacki’nin turnuvaya gelmemesi bizim suçumuz değil. Bu kupa, bu oyuncuların olmadığı bir turnuvada geldiği için değersiz görenler var. Bu insanların gerek tenisten, gerek sporun herhangi bir dalından anladıklarını düşünmüyorum. Finalde yendiğimiz Kovinic, şu anda dünya 47 numarası ve finalin de favorisi kendisiydi. İlk 50 seviyesinde olan ve favori bir oyuncuyu yendik. 2. turda yendiğimiz Sorana Cirstea kusursuz bir oyuncu. Bir Türk oyuncunun şampiyonluğunun tadını çıkarmak varken, hala bunu küçümsemeye çalışanlar var. En azından biliyoruz ki, sayıları giderek azalıyor ve değer bilen sporseverler artıyor” diyerek eleştirilere yanıt verdi.
Can Üner: Bu şampiyonluğu değersiz görenler tenisten anlamıyor
"BAŞKA BİR DÜNYANIN İÇİNE GİRDİK"
Can Üner, basının yoğun röportaj talepleriyle ilgili “Magazin programlarından talk-show programlarına kadar inanılmaz bir röportaj talebi var. Pazartesi günü gelen aramalardan ve mesajlardan dolayı telefonumu kapatmak zorunda kaldım. İyi bir iş başardığımızın farkındaydık ama gerçekten ne yaptığımızı Pazartesi günü fark ettik. Şampiyonluklar gelecekse, bunlara da alışkın olmamız gerek. Şampiyon olduğumuz günden sonra bambaşka bir dünyanın içine girdik.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"AYAKLARIMIZ YERE BASMALI"
Üner son olarak “Ayaklarımız yere basmalı, acilen gerçek hayata dönmeliyiz. Pazar günü İsviçre’ye gidip 1 hafta kampa gireceğiz. Bu noktaya çalışarak geldik, bundan sonra da çalışmalardan ödün vermeyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

BAKMADAN GEÇME!