Aziz Yıldırım: Hakem hataları bir daha olursa...

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım: Hakem hataları bir daha olursa...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 07:18

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, son dönemde yoğunlaşan hakem hataları ile ilgili sert açıklamalar yaptı. "Kaşarlanmış hakemlerle bu iş olmaz" diyen Yıldırım, federasyonun bir an önce bazı hakemlerin kariyerlerini bitirmesi gerektiğini söyledi. Aziz Yıldırım, "Bir daha hakem hatası olursa ne yaparsınız" sorusuna ise gülerek, "Uzaya çıkarız" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Asbaşkan Şekip Mosturoğlu'nun da yer aldığı basın toplantısının başında, Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e yazdığı mektup barkovizyondan okundu.

Aziz Yıldırım: Hakem hataları bir daha olursa...

Mektupta, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçları öncesi ve Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun Mersin İdmanyurdu karşılaşması sonrası hakemler aleyhinde yaptığı açıklamalar hatırlatılıyor. Söz konusu açıklamalarda Orman'ın, "Bütün hakem atamalarını takip ediyoruz" ve Hamzaoğlu'nun, "Biz her şeyi görüyoruz" sözlerine dikkat çekildi. Mektupta ayrıca, hakemlerin Fenerbahçe maçlarında yaptığı hatalar detaylı biçimde anlatıldı.
Aziz Yıldırım: Hakem hataları bir daha olursa...

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

"Rahmetli Hasan Doğan TFF Başkanı olduğunda ilk yaptığı eylem hakem camiası içinde kronik hale gelmiş hakemlerin futbol hayatını bitirmek. O zaman bu operasyonlar yapılmasıydı sorun hala devam edecekti. 2 sene iyi idare ettiler. Hakem camiası içinde karışıklık var. Hakemler içerisinde bir çekişme var.

Haberin Devamı

"ARTIK AYDA 40-50 BİN LİRA PARA KAZANIYORLAR"
Profesyonellik geldiği zaman hakemlik cazip hale gelmiştir. Hakemlerin 40-50 bin lira arasında aylık gelirleri var. Fenerbahçe'nin hakkı yendi diye açıklama yapmıyorum. Biz bunları aştık. Bütün kulüplere karşı hakem hataları var. 1-2 kulüp korunmaya çalışılıyor. Son 3 senede 3 tane MHK Başkanı değişti. İstikrar yok. Sistemin bozukluğu var. Hakeme göre gözlemci, gözlemciye göre hakem veriliyor. Kötü bir maç idare eden bir hakeme gözlemci yüksek not verebilmekte ve yeniden maç almasını sağlamakta. 14 yıldır eğitim sistemi aynı şekilde devam ediyor. Bunlardan birisi Oğuz Sarvan. Bu hakemler sahaya çıktıkları zaman bu hataları yapabilirler.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım: Hakem hataları bir daha olursa...

"TRANSFERE 70 MİLYON EURO HARCADIK"
Herkes profesyonel hakem olmaya çalışıyor. Bu sene 70 milyon Euro'ya yakın bu sene transfer yaptık. Bir hakemin düdüğü ile bu kadar büyük rakamı sokağa atamayız. Bunu yapanlar mutlaka cezalandırılmalı. En kısa zamanda federasyon içerideki çürük yumurtaları temizlemelidir.

"DENİZ ÇOBAN'I HEPİMİZ TAKDİR ETMELİYİZ"
Deniz Çoban diye bir hakem açıklama yaptı. Deniz Çoban'ı hepimizin takdir etmesi gerekir. Eski MHK Başkanları ateş püskürüyorlar. Deniz Çoban bu ifadeleri kullanarak bizim kafamızda Deniz Çoban ile ilgili oluşacak cümleleri hafızalarımızdan silindi. Demek ki hiçbir etki altında kalmamış. Bir daha yaptığında da düdüğünü duvara asar. Deniz Çoban'ı buradan tebrik ederim.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım: Hakem hataları bir daha olursa...

"HALİS ÖZKAHYA İÇİN BENİM KAFAMDA SORU İŞARETİ VAR"
Halis Özkahya için benim kafamda soru işareti var. Ankara'da onun yönettiği maçta berabere kaldık, şampiyonluktan olduk. Galatasaray derbisinde Meireles'i olmayacak şeylerle suçladı. Tahkim'e gitti. 11 maçlık ceza 4 maça indi. Beşiktaş maçında Markovic'e atılan tekmeyi görmedi. Maçın kaderi ile oynadı. Kendisinde biriken geçmişte olan bazı sıkıntıları mı sahaya yansıdı? Özkahya Fenerbahçe'yi katletmiştir. Fenerbahçe bir hakemin düdüğü ile kaybetmiştir. Hakem hataları olmasaydı, Fenerbahçe 4-5 puan önde olabilirdi.

"CÜNEYT ÇAKIR HAKEM DEĞİL"
Trabzon-Galatasaray maçında Cüneyt Çakır, Trabzonspor'un en az berabere kalacağı maçta mağlup olmasını sağlamıştır. Ben Cüneyt Çakır'ın hakem olmadığını iddia ediyordum, bugün de aynı şeyi söylüyorum. Sizi uyarıyorum... Yarın Van Persie, Sneijder, Eto'o, Nani olmaz. Siz burada 3. sınıf futbolculara hakemlik yaparsınız. TFF problemli hakemleri temizlemeli. Aşağılanmış hakemlerle bu iş yürümez. Herkesi uyarıyorum.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım: Hakem hataları bir daha olursa...

"O SAHA KOMİSERİNİN PARASINI BEN ÖDÜYORUM"
Saha komiseri, oyuncumuzun (Van Persie) kolundan tutamaz. Saha komiserinin parasını ben ödüyorum. TFF'ye bir daha ödemeyeceğimi söyledim. Sahanın kenarında bu oyuncunun yalnızca değeri 30-40 milyon Euro. Sakatlıktan çıkmış bir oyuncu betonun üzerinde ısınma yapamaz. 4. hakem Özgür Yankaya'ya teşekkür ediyorum. Hakemler içinde kutuplaşma var. Cüneyt Çakır'ın babası (Serdar Çakır) bir yandan gücü elinde bulunduruyor. TFF'nin bu konulara acil eğilmesi lazım.

Aziz Yıldırım: Hakem hataları bir daha olursa...

"ALİ PALABIYIK'A DA DERBİ MAÇ VERİLMELİ"
Ali Palabıyık Fenerbahçe ve Beşiktaş maçı idare edebiliyorsa derbiye de verilebilir. Gençleştirme operasyonu lazım. Hatadan korkmayacaklar. Hata yaptığını ifade etmeleri lazım. Çok büyük bir potansiyel var futbolda. Milyar dolarla ölçülebilecek değerler var. Ülkede spordan dolayı kaos olması hepimizi üzer.

"BUGÜN ÇOK NAZİKÇE UYARDIK"
Bugün çok nazikçe uyarı yaptık. Kendimize olan saygımızdan dolayı. Bugün hakem atayacaklar Akhisar maçı ile ilgili. Her şeyi söyleriz, sonra maçı idare edemez. Sorumluları göreve çağırıyoruz. Ama herkesi uyarıyorum. Bunu onlardan bekliyoruz. Basına derbiden sonra yaptığı objektif değerlendirmelerden dolayı teşekkür ediyorum. Ben şahıslarla ilgili konuşmadım. Hakem camiası ile ilgili değerlendirmeler yaptım.

Aziz Yıldırım: Hakem hataları bir daha olursa...
MOSTUROĞLU: UILENBERG, DİŞÇİSİNİ FIFA HAKEMİ YAPTI

"BEŞİKTAŞLILAR BİR MAÇ KAZANDILAR DİYE ÇOK SEVİNMESİNLER"
Artık hakemler dikkatli olsun demiyorum. Hakem camiasında sorunlar var onu çözsünler diye uyarı yapıyorum. Bu hakemler yurt dışında maç yönettikten sonra egoları yükseliyor, burada hata yapıyorlar. İkinci yarıda Beşiktaş'ı burada yener, şampiyon oluruz. Bir maç kazandılar, çok sevinmesinler."


(Hatalar böyle devam ederse bir sonraki hamleniz ne olur) sorusu üzerine Aziz Yıldırım: Uzaya çıkacağız! (Gülerek)

BAKMADAN GEÇME!