Aslan'ın olmazsa olmaz beşlisi

Güncelleme Tarihi:

Aslanın olmazsa olmaz beşlisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2013 19:22

Yeni sezonda Devler Ligi’nde en az yarı final, ligde de 4. yıldız bekleniyor. Cimbom’da strateji belirlendi. Tarih yazmak adına takviyeler eksiksiz yapılacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, transferde nokta atış yaptıracak

Sezonun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, daha büyük hedefler için transferde belirlediği mevkilere nokta atışı yapacak... Teknik Direktör Fatih Terim’in yeni sezonda Devler Ligi’nde bu kez en kötü yarı final oynama isteğine Başkan Ünal Aysal da destek verecek ve İmparator’un raporu doğrultusunda transfer stratejisi belirlenecek... 4. yıldızı da armanın üzerine takmak ve Avrupa’da tarih yazmak adına Fatih Terim’in takıma yapmak istediği takviyeler ve eksik gördüğü mevkilere gelin birlikte bakalım...

SOL BEK İÇİN İLK ADAY CARLİNHOS
1- Fatih Terim’in adeta baştan yarattığı Riera, Galatasaray formasıyla sol bek oyuncusu haline dönüşmüştü. Hakan Balta ve Çağlar’ın düşük performansı nedeniyle Terim, İspanyol yıldıza Şampiyonlar Ligi’de dahil olmak üzere uzun süre forma verdi. Ancak yeni sezonda bu mevkide iş şansa bırakılmayacak ve transfer döneminde tecrübeli bir sol bek transfer edilecek. Carlinhos fikri aylardır konuşulup gerçekleşmese de ne olursa olsun listenin bir numaralı sırasına yazılmış durumda.

TERİM STOPER SIKINTISI İSTEMİYOR
2- Ujfalusi’nin bitmek bilmeyen sakatlığı, Cris’in hayal kırıklığı yaratıp erken gelen ayrılığı sonrası bir tecrübe eksikliği yaşayan Galatasaray savunmasına lider bir stoper alacak.
Semih ve Dany’den memnun olan ancak bu genç ikilinin yanına üst düzey bir tecrübeyi katmak isteyen sarı kırmızılılar, kariyerli bir stoper takviyesi yapmakta kararlı. Bu konuda da arayışlar sürüyor ve Ada’dan stoper için çeşitli haberler geliyor.

ARDA TURAN DA DÜŞÜNÜLÜYOR AMA...
3- Galatasaray’da transfer döneminin üçüncü sırasında ise sol ayaklı bir kanat oyuncusu yer alıyor. Robben ve Gervinho gibi isimler transfer döneminin startı verilmeden öne sürüldü. Galatasaray yönetimi, orta sahanın soluna üst düzey bir kanat oyuncusu takviyesi yapmak için kolları sıvamış durumda. İki oyuncunun yanı sıra Florya’nın gönlündeki aslan ise Arda Turan. Atletico Madrid ile milli yıldız için görüşme yapılabilir.

FELİPE MELO İÇİN ŞARTLAR ZORLANACAK
4- Satın alma opsiyonu 30 Nisan’da sona eren Melo için yönetim ve Fatih Terim gayet memnun. Özellikle son haftalarda almış olduğu sorumluluk ve üst düzey performansı sonrası yönetim sezon biter bitmez Juventus ile masaya oturacak. Takımı ve ligi artık çok iyi tanıyan Melo için kulübü Juventus’a 3.5-4 milyon Euro arasında bonservis teklifi yapacak olan sarı kırmızılılar, Brezilyalı yıldızın tapusunu almak için uğraş verecek ve maliyetli bir ön liberonun peşine düşmemek adına şartları zorlayacak.

ALPER YA ALINACAK, YA ALINACAK
5- Herkes Alper’in ismini ve transferini son 8-9 aydır konuşsa da Fatih Terim, genç oyuncuyu iki sezondur takımında görmek istiyor. Bu ısrar hala sürüyor. Özellikle yabancı sayısının düşecek olma ihtimali nedeniyle Alper transferinin resmiyet kazanması Terim’i rahatlatacak. Son olarak Eskişehirspor’a Culio ve geçen yıl 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle alınan Yiğit ile 4.5 milyon Euro gibi cazip bir teklif yapan Cimbom, kırmızı siyahlıların cevabını bekliyor.

Cevap bekleyen soru...
Burak ve Muslera giderse ne olur?

Galatasaray’ın daha büyük başarılar adına transfer döneminde takviye yapmak istediği bölgeler bunlar. Ancak, bu sezon özellikle Şampiyonlar Ligi’nde yıldızlarını parlatan Muslera ve Burak Yılmaz konusunda da sürpriz bir gelişme yaşanabilir. O zaman sarı kırmızılıların tüm stratejisi tepeden, tırnağa değişir.
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!