'Artık Çin düşünsün!'

Güncelleme Tarihi:

Artık Çin düşünsün
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 13:08

Türkiye, Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'i ve ona kırmızı kart gösteren Salih Dursun'u konuşuyor. Bitnel hemen her kesimden ağır eleştiriler alırken, Hürriyet TV Müdürü Mehmet Özen genç hakem için 'ezber bozan' ve futbolseverleri empati yapmaya çağıran bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Haberin Devamı

Gözümüz aydın, bugün Türk futbolu kurtuldu!

Bugün spor adına çok (u)mutlu bir gün. Türk futbolunun yeni kurtarıcısı Salih Dursun’un hakeme kırmızı kart göstermesi ile birlikte hepimizin çok sevdiği bu sporla ilgili tüm aksaklıkları çözme noktasına geleceğimiz kesin gibi. Neden mi?

• Çünkü bugün yaşadıklarımızın benzerlerini daha önce hiç deneyimlememiştik. 

• Çünkü daha önce yöneticiler hiç maç sonunda “zehir zemberek” konuşmamış, basın toplantısında haksızlıklara isyan etmemişti. Bugün şampiyonluğa oynayacak kadroların kötü hakemler yüzünden alt sıralarda kaldığıyla yüzleşmiş olduk. 

'MESLEĞİ BIRAK!'
• Çünkü ülkemizde daha önce hakemler bir maçtan sonra “Mesleği bırak!” çağrısı almamışlardı. Gazeteye yapacak haber bulamayacak kadar mutlu bir ülkede yaşayan, her hatamızda istifa etmeye hazır bir milletin çocukları olarak bunu istemek tabii ki hakkımız. 

• Çünkü bundan sonra hakemler maçları o kadar kusursuz yönetecek ki mesela Erkan Zengin ve Umut Bulut (ve saymayaya yer bulamayacağımız daha niceleri) kendilerini ceza sahasında yere atıp hakemi aldatmaya teşebbüs etmek zorunda kalmayacak. (Artık Çin düşünsün) 

• Çünkü aynı barış ortamından ötürü değerli topçularımız orta sahadaki sıradan bir düdük nedeniyle dakikalarca itiraz edip sarı kart görmek ihtiyacı hissetmeyecek. 

• Çünkü bu vesile ile TV’lerde eski iş arkadaşlarının üstünde tepinen hakem hocalarının hep müthiş maçlar yönettiğini tekrar hatırlayıp mutlu mutlu gülümseme şansı yakalayacağız. 

• Çünkü bir fairplay anıtı olan Salih’in adını okullara, statlara vererek, her 21 Şubat’ı futbolun kurtulduğu gün olarak kutlama şansını elde edeceğiz. 

Haberin Devamı

BEYİN CİMNASTİĞİ YAPIYOR
Deniz Ateş Bitnel’i hiç tanımam. Sadece 2-3 maçını izleyip umut vadettiğini düşünmüştüm. Kendisi geçtiğimiz ay TFF’nin Tam Saha dergisine uzun uzun konuşmuş. Futbolcuyla empati kurabilmek için düzenli top oynadığını, kurallarla ilgili beyin cimnastiği yaptığını anlatırken şu örneği vermiş: 
“Bir faul pozisyonunda 'faul çalınması mı daha iyi olur, avantaja bırakılsa mı daha iyi olur'u çalışmaya başladım. 'Avantaja bırakılırsa yerde kalan oyuncuyla faulü yapan oyuncu arasında bir aksiyon yaşanabilir mi?' diye düşündüm. Ya da avantaja bırakılırsa oyunun akışı daha zevkli mi olur diye hesaplamaya başladım.”

Haberin Devamı

BİTNEL ŞANSSIZDI, ALDANDI, KONTROLÜ KAYBETTİ
Dün gece Arena’da çok kötü maç yönetti gerçekten Deniz Ateş Bitnel. Şanssızdı, aldandı, kontrolü kaybetti. Herkesin kusursuz iş çıkardığı bir memlekette bir akşam üstü fena çuvalladı. Ve artık kendisinin “Avantaj kuralını nasıl daha adil uygularım?” diye kafa yormasına gerek yok. Futbolu ve yaptığı işi sevmesinin bir önemi de... Ya düdüğünü asarak futbolu “çok seven” milyonların içini soğutacak ya da gökyüzü üstüne düştüğü için abileri gibi dünyada yabancı dile çevrilemeyen tek kelime olan “eyyam” ile yaşlanacak. Her şerde bir hayır varmış gerçekten.

BAKMADAN GEÇME!