Altın kız Aliye engelleri sporla yıktı

Güncelleme Tarihi:

Altın kız Aliye engelleri sporla yıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 09:33

Türkiye Tekerlekli Sandalye Bayan Milli Takımı’nın kaptanı, Türkiye liglerinde oynayan tek yavru vatan takımı, KKTC Türkcell’in yıldız oyuncusu, avukat, maliye müfettişi Aliye Kocabaş, “Engellilere acımayın destek olun” diyor.

Haberin Devamı

Çocuk felci nedeniyle engelli kalan Aliye Kocabaş, KKTC’nin “Altın kızı...”

Evine kapanmayan ve çocukluğundan bu yana hayatın her alanında mücadele eden Aliye, önce avukat oldu, şimdi de KKTC Maliyesi’nde müfettiş yardımcısı olarak çalışıyor. Türkiye Tekerlekli Sandalye Bayan Milli Takımı’nın 2003’ten bu yana kaptanlığını yapan, Kıbrıs’ın Türkiye liglerinde tek takımı KKTC Turcell’in yıldız oyuncusu, Avrupa kupalarında Türkiye ve KKTC’yi dünyaya tanıtıyor.


3 DAMLA AŞI
1981 Afyon Bolvadin doğumlu Aliye Kocabaş’ın babası Türkiyeli annesi Kıbrıslı Türk. Babası avukat, annesi ise, lise tarih öğretmeni... Küçük yaşlarda çocuk felci geçiren Aliye’nin, hastalığı Kıbrıs’a tatile gittiği sırada ilerledi. 3 damla halindeki aşıya ulaştıklarında çok geç olmuştu. İlkokul 4’üncü sınıftayken annesinin memleketi KKTC’nin Gazimağusa kentine taşındılar.

Altın kız Aliye engelleri sporla yıktı


ENGELLER ZİHİNDE
Baba mesleğini devam ettirmek için avukat olan Aliye, adliyelerin üst katlarına çıkmakta zorlandığı için mesleğini yapamadı. Yılmadı, KKTC Maliye Bakanlığı’nda müfettiş yardımcısı oldu.

Aliye, tekerlekli sandalye basketboluyla lisede tanıştı. 2003’te Türkiye’de kurulan Tekerlekli Sandalye Bayan Milli Takımı’na KKTC’den giren ilk engelli sporcu oldu. Avrupa şampiyonalarında iki defa en fazla sayı atan ikinci kadın basketbolcu olan Aliye, sayısız madalya ve ödüle sahip.

Engelliler haftasında Hürriyet’e konuşan Aliye, “Küçüklüğümden bu yana bana, ‘Sakat, özürlü, yarım’ dediler. Her insan her an engelli kalabilir. Engellilere acımayın, yardım edin. Her an siz ya da bir yakınınız engelli kalabilir. Engelliler de evine kapanmasın, spor yapsın, sosyal olsun” diyor.


Destek varsa engel yok
KKTC’de ‘Engelsiz yaşam’ sloganı altında sanattan spora tüm alanlarda engellilere ana sponsor olan KKTC Turkcell’in Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, toplumsal farkındalığa dikkat çekti ve “Destek varsa engel yok. Sadece şirketler değil, tüm toplum engellilere destek olmalı. Engelli olmak hepimizin bir gün kaderi olabilir” dedi.

Takımlarının maçlarını kaçırmayan Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış ise, KKTC’de kadın erkek karışık tekerlekli sandalye basketbol takımına desteklerinin 7 yıldır devam ettiğine dikkat çekti. Ayhan Barış, "Birbirimize destek olursak daha güçlü oluruz. KKTC Turkcell Tekerlekli Sandalye Takımı Ada'da tek olması nedeniyle KKTC'nin de milli takımı. Toplumsal duyarlılık gerektiren her konuya elimizden gelen hertürlü desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Altın kız Aliye engelleri sporla yıktı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!