Işık yine yok

İSTANBUL’da Fenerbahçe’yi elinden kaçıran Trabzonspor için, ilerleyen haftalar için biraz sönük de olsa ışık verdi diye düşünmüştük.

Haberin Devamı

Ama yanılmışız, gözümüze Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki spot ışıkları çarpmış.
Aslında her şey ne güzel başlamıştı. Galatasaray ve Fenerbahçe yenilmiş, Trabzonspor’da nefis bir havada evindeki maça moralli çıkmıştı.
Çalınan Neşet Ertaş türküleri ile biraz hüzün havası vardı ancak daha sonra kolbastı ile tribünler yine coştu. Ancak aynı coşku ve istek futbolcularda yoktu.
 Nedense Trabzonsporlu futbolcularda biraz sinir, biraz agresiflik ve isteksizlik vardı. Bir de bunun üstüne Türkiye’de adeta gol atmadık takım bırakmayan 35’lik Nobre elini kolunu sallayarak fileleri havalandırınca işler iyice karıştı. Trabzonspor’un ilk yarıda pozisyonu bile yokken, Mersin İY yakaladıklarını atsa ilk yarı 3-4 farklı biterdi.

Bir puan kazanç

Trabzonspor ikinci yarıya golle başlamasına rağmen yine tat vermedi. Hedefi kümede kalmak olan Mersin İY’na karşı baskı kurmayı bırakın, neredeyse beraberliğe razı bir görüntü çizdiler.
Konku ekip istediği gibi top gezdiriyor, pas yapıyor, net pozisyonlar kaçırıyor, Trabzonspor ise kendi sahasında kontrataklarla gol bulmaya çalışıyor. Ama istediğini değil de yalnızca bir puan alıyor.
Oynadığı futbol ve yaptığı mücadele ile zaten başka bir şey de olmazdı. Bence Trabzonspor iki puan kaybetmedi, bir puan kazandı.

Yazarın Tüm Yazıları