Yaz albümlerinde son durum

Güncelleme Tarihi:

Yaz albümlerinde son durum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 11:22

Yapımcıların yüzünü kara çıkarmayan Ece Seçkin’den country’ci tadındaki Steven Tyler albümüne, bu ay neler dinleyeceğiz?

Haberin Devamı

ECE SEÇKİN, ZAMANIM YOK (EP) / 5 üzerinden 3 yıldız 

Ece Seçkin; bizim müzik sektörünün geldiği noktada ablaları halen liderliklerini sürdürürken veliaht prenses olmaya hazırlanıyordu ama daha ısınırken iddialı haline geldi. Zeki ve cazibeli bir genç kadın. İyi bir kadın vokal; caz standartı söylemesini istesek söyler. Oyunu da kuralına göre oynuyor. İşin magazin boyutu, cilve boyutu yerli yerinde.  Yaptığı hit şarkıların video’ları artık 50-150 milyon bandında tıklanıyor. Bu EP’de de yer alan; Kolpa ile yaptıkları eşlik ‘Hoş Geldin Ayrılığa’ ya da Ozan Doğulu eşliği ‘Hoşuna mı Gidiyor’ gibi ortak çalışmaların yanı sıra kendi hit’lerinin sayısı da azımsanmayacak düzeyde.  Bu 4 parçalık EP’den daha önce yayımlanmış Kolpa eşliğini düştüğümüzde kalan 3 parçasına bakalım. Öncellikle ‘Adeyyo’ diyelim. Yazlık, kendini izlettiren video’su; çok garantili şarkı matematiği ve düzenlemesi ile Ece Seçkin’in ve yapımcılarının yüzünü kara çıkarmayacaktır. Dinler dinlemez yakalayan türden. Şarkıyı sevmeseniz de mecburen mırıldanırken bulabilirsiniz kendinizi... Ben yine de hakkımı EP’nin slow’u ‘Olsun’dan yana kullanıyorum. Ece Seçkin grafiğinin ise ivmelenerek yükseleceğine inanıyorum.

 

Haberin Devamı

STEVEN TYLER, WE ARE ALL SOMEBODY FROM SOMEWHERE / 5 üzerinden 2,5 yıldız 

Yaz albümlerinde son durum

 

50 yıla yakın bir süre Aerosmith gibi dünyada çok büyük olmuş bir klasik rock grubunun hem solisti hem de esas çocuğu oldu Steven Tyler. Bu da yetmedi 60 küsur yaşındayken Amerika’nın en büyük televizyon show’u ‘American Idol’da jüri oldu. Geldi 68 yaşına. Ve birdenbire bir solo albüm yapmaya karar verdi. Bu albüme Steven Tyler’ın solo kariyerinin başlangıcı olarak bakmak yerine (doğal olarak) bir ‘kafasına göre takılma’ çabası olarak bakmak lazım. Bizim Duman’dan Kaan Tangöze’nin erken davranarak yaptığı ‘Gölge Etme’ albümü gibi biraz. Oldukça uzun bir albüm olan ‘We Are All Somebody From Somewhere’de ne tip şarkılar var derseniz hiç öyle hep bir ağızdan söylenecek Aerosmith şarkıları gibi şarkılar düşünmeyin. Daha akustik kafalı bir country rock. Çok ‘Amerikan kovboyu’ gibi değil; dinlemeye kalksanız albümden birçok parça hoşunuza gidecektir. Ben en çok ‘I Make My Own Sunshine’ ve albüme adını veren parçayı beğendim. Yine de benim aldığım intiba; ticari kaygısından uzaklaşamamış Steven Tyler. Country söylemekle bitmiyor iş.

 

Haberin Devamı

ROISIN MURPHY , TAKE HER UP TO MONTO/ 5 üzerinden 4 yıldız 

Yaz albümlerinde son durum

 

Moloko ikilisinden biri olduğu dönemi ayrıca sevmekle birlikte 2005’te ‘Ruby Blue’ ile başladığı solo kariyerine hayranlığım farklıdır Roisin Murphy’nin. Şimdi yayımlanan ‘Take Her Up To Monto’ya kadar geçen sürede toplam 3 albüm yapmış olsa da 2007 sonrası 8 yıllık boşlukta da boş durmamıştır. Özel projeler, tekliler derken geçen yıl stüdyoya bir girer pir girer Murphy. Öyle ki iki harika albüme yetecek kadar şarkı çıkarır ortaya. Yani bu albümle bir önceki albüm ‘Hairless Toys’ arasındaki bütünlüğün sebebi budur. Farklı türler arasında raks ediyormuş izlenimi veren; cesareti, kendine haslığı ve içinde barındırdığı müzikal fikirleri ‘vay’ dedirten şarkılarıyla çok iyi bir albüm olmuş ‘Take Her Up To Monto’. Roisin? Bence hep avangart, yaratıcı, heyecan verici...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!