Ve Pereira da tarz değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Ve Pereira da tarz değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 21:45

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, bu sezon başı farklı bir yol izliyor. En çok eleştirildiği konularda geri adım atan Pereira, ilk kez kondisyon idmanı yaptırıyor. Topuk Yaylası'ndaki hazırlık kampında güç antrenmanlarına ağırlık verdi.

Haberin Devamı

Vitor Pereira... Fenerbahçe’ye geçen sezon gelip, göreve başladığı günden, bugüne çok eleştirildi...

Özellikle de sezonun kupasız kapatılmasıyla bu eleştiriler zirve yaptı..

Ve, Portekizli hoca bu kez yeni bir tartışmaya yol açacak son hamlesine imza attı..

Geçtiğimiz sezon takımla işbaşı yaptıktan sonra kondisyon antrenmanlarını gerçekleştirmemiş ve sadece taktik idmanları ile sezona giriş yaptırmıştı Pereira...

Bu durumu da “Şampiyonlar Ligi ön elemesine yetişmek için böyle bir hazırlık dönemi geçiriyoruz” diye özetlemişti Portekizli teknik adam...

Sonucunda da sezon içerisinde takımının kondisyon olarak sıkıntı yaşamasından dolayı da ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

ÇIKAN SONUÇ; DERS ALDI!

BU sezon başında ise farklı bir Pereira var ve farklı bir yol izliyor... Portekizli teknik adam taktik idmanlarının yanı sıra, güç antrenmanları da yaptırıyor oyuncularına.

Haberin Devamı

Pereira takıma istasyon ve salon antrenmanları yaptırırken bir idmanda da taktik çalışmalar gerçekleştiriyor.

Geçen yılın hazırlık döneminden çok daha farklı bir çalışma sistemi uygulayan Portekizli teknik adamın bu değişimi geçtiğimiz yıldan ders aldığı şeklinde yorumlanıyor.

Topuk Yaylası’ndaki idmanlarda takıma yeni katılan Emenike, Salih, Van Der Wiel gibi oyuncuların adaptasyonu için de çalışmalar yapılıyor.

PORTEKiZLi GEÇEN SEZON NE YAPMIYORDU, ŞiMDi NE YAPIYOR?

Antrenmanlar genelde taktik anlatımları ile geçiyordu. 1.5 saatlik idmanların taktik anlatımlar dışında kalan süresi 45 dakikaydı.

Bu sezon istasyon ve güçlendirme çalışmaları yapıyor. Bu konuya da ağırlık veriyor. Böylece takımın kondisyon açığının kapatılması hesaplanıyor.

Takıma salon çalışması yaptırılmıyordu. Pereira, geçen sezon tüm antrenmanlarda taktik üzerine çalışamalar gerçekleştiriyordu.

Oyunculara salonda güçlendirme çalışmaları yaptırılıyor. Böylece geçen yıl eksikliği hissedilen bir konu, bu sezon başında böylece giderilmiş oluyor.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!