Ünlü heykeltraş Nermin Ülker'in sergisi Açıkekran'da

Güncelleme Tarihi:

Ünlü heykeltraş Nermin Ülkerin sergisi Açıkekranda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 16:11

Şekerbank, yeni Genel Müdürlük binasındaki ikinci galerisi Açıkekran Levent ile pentür, heykel, fotoğraf ve enstalasyon gibi farklı alanlarda üretilen güncel sanat yapıtlarını sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Açıkekran Levent’in yeni konuğu heykel sanatının son dönemde yetiştirdiği en önemli isimlerinden biri olan Nermin Ülker. Ali Akay küratörlüğünde bir araya geldiği "Pencereler" sergisi 18 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Çağdaş sanatın farklı türlerine ev sahipliği yapan Açıkekran Levent'in Nermin Ülker imzası taşıyan yeni sergisi, heykel sanatına güncel bir yaklaşım sunuyor.

Ünlü heykeltraş Nermin Ülkerin sergisi Açıkekranda



GECE HEMŞİRE, GÜNDÜZ HEYKELTRAŞ

Aynı zamanda Ameliyat Hemşiresi olan Nermin Ülker, sağlık alanındaki mesleği ile ilgili düşündüğü görüntülerle, hastanelerin kapalı ve karanlık mekanlarından dışarı bakma arzusuyla başlayan bir maceraya bağlı olarak ortaya çıkardığı formlar 'pencereler'i heykelleştiriyor; düş ve gerçeğin geçişkenliğini gözler önüne seriyor. Ülker, rüyalardan gelen formlar olarak pencereleri plastik bir yorumla yeniden anlamlandırarak, soyut-somut form ilişkisini sorguluyor.
Şekerbank'ın Levent'teki Genel Müdürlük binasında açılan sergi, 18 Kasım'a kadar hafta içi 09:00 – 19:30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Ünlü heykeltraş Nermin Ülkerin sergisi Açıkekranda


Haberin Devamı

DALGIÇ VE DAĞCI OLAN ÜLKER,
MOTOSİKLETLİYLE DE AVRUPA’YI DOLAŞTI
1974 yılında Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Nermin Ülker, Zeynep Kamil Sağlık Meslek Lisesi’nde okudu. Doğu Anadolu’nun ardından İstanbul’da bir çok hastanede hemşirelik yapan Ülker, sanata olan tutkusuyla eğitimine Işık Üniversitesi ile devam etti. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli heykeltıraşlarından biri olan Meriç Hızal'ın öğrencisi olan sanatçı, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı kurumda lisans üstü eğitimine devam ediyor. Ülker, heykel sanatına olan çalışmalarının yanı sıra , profesyonel olarak dalgıçlık ve kaya tırmanışıyla ilgileniyor. Sanatçı, uzun süredir kullandığı motosikletiyle de yaptığı Avrupa turuyla, bu anlamda da farklı bir öneme sahip. Sanatçı, Avrupa’yı tek başına dolaşan Türk kadın motosiklet sürücülerinden biri olarak biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!