UEFA Fenerbahçe'nin başvurusunu kabul etti!

Güncelleme Tarihi:

UEFA Fenerbahçenin başvurusunu kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 10:44

UEFA, Fenerbahçe'nin Braga ile oynadığı maçı yöneten Ivan Bebek hakkında yaptığı şikayeti kabul etti ve Hırvat hakem hakkında soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü, 4-1 kaybederek UEFA Avrupa Ligi'ne veda ettiği Braga maçının hakemi Ivan Bebek için yaptığı şikayetin UEFA tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Sarı lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan duyuruda, UEFA'nın, maçtaki tartışmalı kararlarıyla büyük tepki toplayan Hırvat hakem hakkında soruşturma başlattığı ifade edildi.

Fenerbahçe'nin resmi sitesinde UEFA'nın konu ile ilgili olarak sarı lacivertli kulübe gönderdiği mektubun Türkçe çevirisi yayımlandı.

İşte o mektup:

"Sn. Şekip Mosturoğlu’nun Dikkatine;

Sayın İlgili;

UEFA Avrupa Ligi 2015/2016 sezonu SC Braga ve Fenerbahçe SK arasında 17 Mart 2016 tarihinde oynanan müsabaka ile ilgili olarak; Ivan Bebek aleyhinde soruşturma açılmasını talep etmiş olduğunuz 18 Mart 2016 ve 18 Mayıs 2016 tarihli yazılarınızın alınmış olduğunu konfirme ediyoruz. Bu bağlamda, bu konu, ileriki soruşturmaları yürütmek adına UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi’ne iletilecektir. UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi UEFA’ya cevabını sağlar sağlamaz sizlere geri dönüş yapacağız.

Haberin Devamı

Yukarıdaki konuyu dikkatinize sunarız.

Saygılarımızla,

Emilio Garcia

UEFA Disiplin ve Bütünlük Komitesi Başkanı"

İŞTE IVAN BEBEK'İN FENERBAHÇE'Yİ YAKAN HATALARI:

UEFA Fenerbahçenin başvurusunu kabul etti

BRAGA'NIN İLK GOLÜ OFSAYTTI
* 11. dakikada Braga'nın ilk golüne Fenerbahçeli futbolcular ofsayt itirazında bulundu. Vukcevic'in ara pasında golü atan Ahmed Hassan, kaleye sarı lacivertlilerden daha önde görünüyordu ama hakem Bebek gol kararı verdi. Portekiz rejisi de pozisyonun tekrarını doğru dürüst göstermedi.

DE SOUZA VE PEREIRA'YI HAKSIZ YERE CEZALANDIRDI
* 44. dakikada Şener'in kaybettiği toptan sonra arkadaşına kızan De Souza, tepkisini topa vurarak gösterdi. Hakem Bebek, herkesi şaşırtan bir karar vererek De Souza'ya topa vurduğu için sarı kart gösterdi. Bebek bununla da yetinmedi; De Souza'nın tepkisinin hakeme değil Şener'e olduğunu anlatmaya çalışan Vitor Pereira'yı da saha dışına gönderdi.

UEFA Fenerbahçenin başvurusunu kabul etti
'MEHMET TOPAL ELİNİ NE YAPSIN!'
İlk yarıda Mehmet Topal'a son derece kolay bir sarı kart gösteren Ivan Bebek, 66. dakikada aynı futbolcunun eline çarpan topa penaltı kararı verdi. Bu pozisyonda Mehmet Topal'ın ellerini kapattığı, dolayısıyla topun eline çarpmasını önlemek istediği açıkça ortadaydı. Ancak Bebek, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Ivan Bebek, Mehmet Topal'a bir de sarı kart göstererek kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Penaltı kararı o kadar yanlıştı ki, maçı televizyondan anlatan Ersin Düzen, "Mehmet ne yapsın kollarını!" diye isyan etti. Bu golle oyun disiplininden kopan Fenerbahçe, 3 dakika sonrası kalesinde 3. golü gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!