Türk Telekom’un internet kullanıcılarını takip edecek yazılım satın aldığı iddia edildi

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom’un internet kullanıcılarını takip edecek yazılım satın aldığı iddia edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 14:06

‘ABD’li teknoloji şirketi, vatandaşları gözetlemesi için Türkiye’ye yardım ediyor’

Haberin Devamı

Kaliforniya merkezli teknoloji firması Procera’nın, vatandaşların gözetlenmesi konusunda Türkiye yönetimine teknik destek sağladığı iddia edildi. Forbes’tan Thomas Fox-Brewster’ın haberine göre, 4 Nisan’da şirket geneline bir e-posta atarak işten ayrıldığını duyuran İsveç’in Malmö kentindeki ofiste çalışan kıdemli mühendis Kriss Andsten, “Hayatımın geri kalanını Erdoğan’ın deliliğinin bir parçası olduğum için pişmanlık içinde geçirmek istemiyorum, ben yokum” dedi. © AA/ 'MİT, ByLock'u çözdü: Kamuya büyük bir tasfiye dalgası geliyor'

KULLANICI ADI VE PAROLANIN ELE GEÇİRİLMESİNE OLANAK SAĞLIYOR

Procera’nın derin paket inceleme ürünlerinin totaliter yönetimler tarafından gözetleme amacıyla kullanıldığını kaydeden Andsten, “Artık ürünü iyilik için kullanmadığımız bir noktaya doğru tavşan deliğinden ilerliyoruz. Türkiye’den gelen son istek benim için son nokta oldu. Sattığımız The Cliffs Notes versiyonu, kullanıcı adları ve parolaların şifrelenmemiş hareketlerden elde edilmesine olanak sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

6 MİLYON DOLAR'LIK ANLAŞMA İMZALANDI

Ankara merkezli Sekom şirketinin aracılığıyla Türk Telekom tarafından getirilen teklif, Procera yönetimi tarafından uygun görülürken, taraflar arasında 6 milyon dolar’lık anlaşma imzalandı. Şirketten yapılan açıklamada, anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi aktarımı reddedilirken; Forbes’e gönderilen elektronik postada şu ifadeler yer aldı: “Procera Networks, insan hakları ve dünyanın dört bir yanındaki insanların haysiyetine dair temel değerleri güçlü şekilde desteklemektedir. Biz, telekom operatörlerine işlerini daha iyi yapabilmeleri ve müşterilerinin kullanım deneyimini artırabilmelerini sağlayacak teknolojiler sağlıyoruz. Anlaşmalarımızı hukuk ve küresel standartlara uygun şekilde kuruyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!