Trinidad-Tobago'dan Türkiye'ye yaÅŸam mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Trinidad-Tobagodan Türkiyeye yaşam mücadelesi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 00:00

Orta Amerika ülkesi Trinidad-Tobago’da beyin kanaması geçiren Türk turizmci 47 yaşındaki Zafer Tunç, Sağlık Bakanlığı’nın 35 saatlik uçuş operasyonuyla Türkiye’ye nakledildi. Yaklaşık olarak 12 bin km uzaklıktaki mesafeye giden uçak, önce Portekiz sonra Brezilya sonra da Trinidad-Tobago'ya ulaştı. Aynı güzergahı takip ederek de geri döndü. Sağlık Bakanlığı yetkilileri hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada bu tür operasyonlarda vatandaşlardan hiçbir ücret talep edilmediğinin altını çizdi ve ekip gönderilmesinin tamamen doktorun kararına bırakıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçak ile Türkiye’ye nakledilen hasta Zafer Tunç, Ankara’da tedavi altına alındı. Trinidad-Tobago’da yürüyüşe çıkan turizmci Zafer Tunç, beyin kanaması geçirdi. Tunç, bu ülkede hastaneye yatırılıp tedavi altına alınırken Türkiye’deki ailesi Sağlık Bakanlığı’na başvurarak hastanın naklini istedi. Bunun üzerine hemen harekete geçen Sağlık Bakanlığı, Türk hastanın nakli için operasyon başlattı.



Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr.Ali Coşkun ile Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehmet Koşargelir’in yakında takip ettiği operasyonda önce gidecek ekip belirlendi. Ardından Türk vatandaşı Zafer Tunç’un tedavi olduğu hastane ile bağlantıya geçildi. Hastanın nakli için tedavi eden doktorun onayını alan Türk ekip, yola çıktı.

Haberin Devamı


35 SAATLİK UÇUŞ


Sağlık Bakanlığı Hava ve Deniz Ambulanslar Sorumlusu Dr. Yusuf Fikret Umur tarafından koordine edilen hava operasyon ’TC-TSH’ tescilli ’Hawker 900XP’ uçağı ile gerçekleştirildi. İçinde 2 doktor ve sağlık ekibiyle havalanan ambulans uçak, Portekiz, ardından Brezilya, oradan da Trinidad’a geçti. Burada hastayı alan ambulans uçak, aynı güzergahı takip ederek Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı.

 

HASTANIN NAKLÄ° 125 BÄ°N EURO



Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Zafer Tunç'un nakliyle ilgili 125 bin euro tutan masrafın Sağlık Bakanlığı tarafından karşılandığı ifade edildi. Ankara'da oturan Zafer Tunç’u ziyaret için gelen yakınları hastanede, "Ülkemizle gurur duyuyoruz, 35 saatlik bir uçuşla hastamızı Türkiye’ye getirdiler" dedi.

HASTA TEDAVÄ° ALTINDA

Toplam 35 saatlik bir hava yolculuğu ile Ankara’ya getirilen hasta Zafer Tunç, burada havalimanında hazır bekletilen ambulansla Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Tunç’un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın ilk kez bu kadar uzun mesafeli bir uçuş ile hasta naklini gerçekleştirdiği ifade edildi.

Â

Trinidad-Tobagodan Türkiyeye yaşam mücadelesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!