TBF, Galatasaray'ı hükmen mağlup ilan etti!

Güncelleme Tarihi:

TBF, Galatasarayı hükmen mağlup ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 20:25

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 'mevzuata aykırı takım kadrosu ile sahada yer aldığı' gerekçesiyle Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nı, Fenerbahçe maçında hükmen mağlup (20-0) ilan etti. Sarı kırmızılı kulüp bu karara büyük tepki gösterip itiraz edeceğini açıkladı ve federasyonu mahkemeye vereceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu, dün akşam deprem etkisi yaratan bir karara imza attı.

 Kurul, Kadınlar Süper Ligi'nde 28 Kasım'da oynanan ve sarı kırmızılıların 76-72 kazandığı Galatasaray-Fenerbahçe maçına sarı lacivertlilerin yaptığı itirazı kabul etti. Galatasaray Kulübü 'mevzuata aykırı takım kadrosu ile oynadığı' gerekçesiyle hükmen mağlup ilan edildi.

FENERBAHÇE 'OYNATIRSANIZ İTİRAZ EDERİZ' DEMİŞTİ
Fenerbahçe yöneticileri maçtan önce bir duyuru yaparak, "Galatasaray daha önce Bosna Hersek pasaportuyla Abdullah Gül Üniversitesi maçında oynattığı Lynetta Kzier'i bize karşı ABD pasaportuyla oynatırsa itiraz ederiz. Yönetmelik gereği bir oyuncu, ilk tescil edildiği pasaportla oynamaya devam eder. Kzier oynatıldığı taktirde Galatasaray'ın hükmen yenik ilan edilmesini isteyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

 Galatasaray bu uyarıya rağmen Kzier'i Fenerbahçe maçında oynattı ve sarı lacivertliler de itiraz etti. Fenerbahçe'nin başvurusunu görüşen TBF Disiplin Kurulu, sarı kırmızılı takımın hükmen mağlubiyetine karar verdi.

GALATASARAY KULÜBÜ: MASADA KAYBETMEYECEĞİZ
Galatasaray Kulübü, hükmen mağlup kararı veren TBF'ye çok sert tepki gösterdi. Resmi siteden 'Parkede kazandık masada kaybetmeyeceğiz' başlığıyla yayımlanan bildiride TBF Başkanı Harun Erdenay'a ağır suçlamalar yöneltildi ve taraftara 'sessiz kalmayın' çağrısında bulunuldu.

Galatasaray Kulübü'nün duyurusu şöyle:

"Seçildiği ilk günden bu yana Türkiye'nin değil Fenerbahçe'nin basketbol federasyonu gibi hareket eden Harun Erdenay yönetimi, Fenerbahçe'yi sahada bileğinin hakkıyla yenen Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nı hükmen mağlup ilan ederek büyük bir rezalete imza atmıştır.

"TBF BİZE 'HATA YAPTIK, ABD'Lİ LİSANSI VERELİM' DEDİ"
Söz konusu karara gerekçe olarak gösterilen ABD'li oyuncumuz Lynetta Kizer'in lisansıyla ilgili konuda kulüp olarak federasyonun yönergeleri doğrultusunda hareket ettik. Oyuncumuza önce Bosna Hersek pasaportuyla lisans çıkartan, FIBA'nın uyarısı üzerine "Biz hata yapmışız, ABD'li lisansı verelim" ricasında bulunan bu federasyonun kendisidir. Kizer'in ABD'li lisansını apar topar Fenerbahçe maçına yetiştirip Galatasaray sahadan galip ayrılınca hükmen mağlup sayan da yine bu federasyondur.

Haberin Devamı

"TARAFTARIMIZIN DA SESSİZ KALMAYACAĞINA EMİNİZ"
Galatasaray Spor Kulübü olarak bu duruma seyirci kalmayacağız. Taraftarımızın da sessiz kalmayacağından eminiz. Saha dışı oyunlarla başarı peşinde koşmayı alışkanlık haline getirenlere ve onun işbirlikçilerine her platformda hesap soracağız. Konuyu öncelikli olarak Tahkim Kurulu'na taşıyoruz. Ayrıca federasyona da dava açıyoruz. Galatasaray taraftarı müsterih olsun: "Parkede kazandık masada kaybetmeyeceğiz."

Düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyunu kapalı kapılar ardında yaşananlar hakkında da bilgilendireceğiz."

ERDENAY: ARKADAŞLAR BİZDEN HABERSİZ İKİNCİ LİSANSI VERMİŞ
TBF Başkanı Harun Erdenay, Lynetta Kizer Olayı ile ilgili olarak Hürriyet'e yaptığı açıklamada "Bizim haberimiz olmadan TBF lisansı mevzuata aykırı ikinci lisansı vermiş." dedi. Erdenay şöyle konuştu:
"Aynı sezonda ikinci lisans mevzuata aykırı. Bir yabancı oyuncu sadece bir ülke seçebiliyor. TBF'nin çalışanı arkadaşımız bizim onayımız olmadan ikinci lisansı vermiş. Galatasaray Kulübü de ikinci kez lisans verilemeyeceğini biliyor. Biz de yönetim kurulu olarak yönetmeliğin gereğini karara bağladık."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!