Tam gaz sahile

Güncelleme Tarihi:

Tam gaz sahile
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 22:48

Akıllı telefonlar üzerinden araç çağırma uygulamaları arasındaki rekabet sahil bölgelerine taşındı. Bodrum ve Çeşme gibi popüler tatil bölgelerindeki kullanıcılara hizmet veren şirketler, uyguladıkları indirimler ve lüks araç seçenekleriyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

RAMAZAN Bayramı’nın gelmesi ve havaların da iyice ısımasıyla tatil dönemi resmen başladı. Bayram tatilini fırsat bilenler ve hatta bu tatil günlerini

Tam gaz sahile

haftasonuyla birleştirenler soluğu sahil bölgelerinde aldı. Tatilciler özellikle Bodrum veya Çeşme gibi Türkiye’nin popüler tatil bölgelerine akın etti. Birçok farklı alandaki sektör hareketlendi. Bu sektörlerin başında ise ulaşım var. Havaalanı transferi veya ilçeler arası güzergâhlar tatilcilerin en sık kullandığı rotalar arasında yer alıyor. “Fırsat, bu fırsat” diyen ulaşım alanındaki teknoloji şirketleri de harekete geçerek popüler tatil bölgelerinde hizmet vermeye başladı. Akıllı telefon uygulamalarının kullanılarak araçların çağrıldığı uygulamalar arasında sıkı bir rekabet yaşanıyor. BiTransfer, GelGit, Olev ve Uber olmak üzere 4 şirket tatilciler teknolojiyle tavlamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Bu akıllı telefon uygulamalarıyla kullanıcılar, tek dokunuşla araçlarını çağırabiliyor. Ödemeler ise nakitsiz olarak kredi kartları üzerinden yapılıyor. Hatta kullanıcılar planladıkları yolcuğu daha önceden bu uygulamaya bildirip, araçlarının hazır olarak beklemesini sağlıyor. Bu hafta, tatil bölgelerinde yeni ekonomi yaratmaya başlayan teknolojik ulaşım yöntemi sunan şirketleri inceledik.

Tam gaz sahile

TATİLCİLERE YERLİ SEÇENEK

ABD’li Uber’in yerli rakipleri arasında yer alan Olev, bu yıl tatilciler için harekete geçen şirketlerin arasında yer aldı. Bodrum ve Çeşme’de kullanılabilen Olev, rakibi gibi lüks hafif ticari araçlarla hizmet veriyor. Olev’in rekabette fark yaratmak için kullandığı strateji ise indirim. Şirketten yapılan açıklamaya göre hem Çeşme hem de Bodrum için rezervasyonlu kullanımlara indirim uygulanıyor. Buna göre daha önceden biniş için rezervasyon yaptıran kullanıcılar yüzde 15’in indirimden yararlanabiliyor. Uygulamada belirtilen tahmini fiyatlara göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Alaçatı arası 230 TL, Bodrum-Milas Havaalanı’ndan Yalıkavak arası 135 TL civarında tutuyor.

Haberin Devamı

Tam gaz sahile

HAVAALANI TRANSFERİNDE İDDİALI

TOPLAMDA 12 il, 256 nokta ve 2 bin 550’den fazla güzergâhta 700’den fazla araçla hizmet veren BiTransfer, özellikle havaalanı transferleriyle dikkat çekiyor. İzmir, Bodrum, Dalaman ve Antalya gibi tatil bölgelerinin yanı sıra İstanbul ve Ankara’da da hizmet veriyor. BiTransfer, binek ve iki farklı büyüklükte lüks hafif ticari olmak üzere 3 farklı araç tipine sahip olan şirket, araç içinde ikramlar da sunuyor. Müşterilere sunulan fiyatlar ise örneğin; İzmir Adnan Menderes Havaalanı ile Alaçatı arasında araç tipine göre 172 TL ile 239 TL arasında değişiyor. Bodrum-Milas Havaalanı ile Yalıkavak arasındaki 123 TL ile 159 TL arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Tam gaz sahile

EN YENİ SEÇENEK

DAHA önce Uber Türkiye’nin organizasyonunda yer alan ve 1991 yılından beri Türkiye’de yaşayan Austin Kim tarafından kurulan GelGit, bu ay itibariyle kullanıcılara hizmet vermeye başladı. İstanbul’un yanı sıra 15 Haziran itibariyle İzmir Adnan Menderes Havaalanı ile Çeşme arasında hizmet vermeye başlayan şirketin sunduğu fiyatlar şu şekilde; İzmir Adnan Mendere Havaalanı- Çeşme 220 TL, Boyalık-Alaçatı 33 TL, Çeşme Merkez-Alaçatı 44 TL, Dalyan-Alaçatı 60 TL, Çiftlikköy-Ilıca 67 TL. GelGit, uygulaması App Store ve Google Play’den indirilebiliyor.

 

YÜZDE 20 İNDİRİM KOZU

İSTANBUL’da lüks hafif ticari araçlarla hizmet veren ABD merkezli Uber, bu hizmetini yaz aylarına özel Bodrum ve Çeşme’ye taşıdı. Haziran ayına özel yüzde 20’lik bir indirim de sunan şirket, ilk kez kullanan müşterilerine ilk yolculukta 50 TL’ye kadar ücret almıyor. Şirketin paylaştı fiyatlar ise şu şekilde; Bodrum içinde 44 TL ile 76 TL arasında değişiyor. Bodrum-Milas Havaalanı’ndan merkeze yapılacak yolculuklar ise 100 TL ile 116 TL arasında yer alıyor. Çeşme’de ise merkez ile Alaçatı arasında 88 TL, İzmir Adnan Menderes ile Çeşme merkez arasında 192 TL olarak müşterilere fiyat sunuluyor.

Haberin Devamı

Tam gaz sahile

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!