Sürpriz iztemiyorum

Güncelleme Tarihi:

Sürpriz iztemiyorum
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 08, 2007 00:00

Fatih Terim, "Malta önünde favori biz gözüküyoruz ama favori takımlar bu özelliklerini sahada oynadıkları oyunla ortaya koyarlar. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Hiçbir bahaneye sığınmadan en az rakip kadar mücadele etmeliyiz" dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Malta maçının zor geçeceğini belirterek, "Favori biz gözüküyoruz ama favori takımlar bu özelliklerini sahada oynadıkları oyunla ortaya koyarlar. Hiçbir maç kazanılmaz" dedi. Fatih Terim, dün karşılaşmanın oynanacağı Ta Qai Stadı’nda basın toplantısı düzenleyerek, mücadeleye ilişkin görüşlerini açıkladı. Malta’ya getirdiği tüm futbolcuların oynayacak durumda olduğunu ifade eden Terim, şunları söyledi:

"Benim söylemim hep şudur; en az rakip kadar koşup, mücadele etmek. Böyle olduğu zaman Türk Milli Takımı, kiminle oynarsa oynasın kalitesi ortaya çıkıyor. Malta maçının favorisi biz gözüküyoruz. Ama favori takımlar bu özelliklerini sahada oynadıkları oyunla ortaya koyarlar. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Malta, Bosna Hersek’e 2 gol attı.
Macaristan’ı yendi. Yunanistan’dan hak etmediği bir mağlubiyet aldı. Moldova ile 1-1 berabere kaldı. Bütün bunlar bize maçın kolay geçmeyeceğini gösteriyor. Ama kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok. Yağmur, çamur, saha bozukluğu, hava sıcaklığı, kramponlarımız kaydı, top direkten döndü gibi bahanelere sığınan dönemleri çok geride bıraktık. Sahaya çıkıp, 90 dakika mücadele etmeliyiz. Rakibimizi küçümsemiyoruz. Hiçbir bahaneye sığınmadan oyunumuzu oynayacağız" dedi

KAZANMAKTAN BAÅžKA YOL YOKÂ

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu’nda mücadele eden A Milli Takım, grubundaki 8. maçında bu akşam Malta’ya konuk olacak. Başkent La Valetta’nı Ta Qali Stadı’nda TSİ 20.30’da başlayacak karşılaşmayı, Avusturyalı hakem Stefan Wessner yönetecek. Messner’in yardımcılıklarını Klaus Strasser ve Bernhard Zauner yapacak. Mücadeleyi, atv naklen yayınlayacak. A Milli Takım’da, sarı kart cezalısı Mehmet Aurelio dışında eksik yok. Gruptaki son maçında Bosna Hersek’e son dakika golüyle yenilen ay yıldızlı ekibimizin, iddiasını güçlendirmesi için mutlak kazanması gerekiyor. Ev sahibi takım ise, Malta’nın "Zafer Günü" olması nedeniyle Türkiye maçına büyük önem veriyor.

HAKEM: Stefan Wessner

STAT: Ta’Qali

SAAT: 20.30

TV: ATV

MALTA

Muscat Scicluna Said Dimech Azzopardi  Agiyus Pace Briffa Woods Mifsud Schembri

Haberin Devamı

TÃœRKÄ°YE

Hakan Sabri  İ.Toraman  Servet İ.Üzülmez Hamit Emre Arda Tuncay Halil  Hakan

KRAL, KAPTAN ÇIKARSA HOCALARINI SOLLAYACAK

A Milli Futbol Takımı’nda şimdiye dek 32 kez kaptanlık pazubandını takan Hakan Şükür, bugünkü Malta maçında da kaptanlık yaparsa, aynı sayıda bu gururu yaşayan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcı antrenör Oğuz Çetin’i geride bırakacak. Hakan, A milli formayı giydiği 110 maçta 51 gol attı. A Milli Futbol Takımı’nın 84 yıllık tarihinde sahaya en çok kaptan olarak çıkan futbolcu ise 35 kezle kaleci Turgay Şeren.

4 maçtır gülemiyoruz

MİLLİLERİMİZ. Elemelerde 24 Mart’ta deplasmanda Yunanistan’ı 4-1 yendiği maçın ardından yaptığı 2’si resmi, 2’si özel son 4 karşılaşmada da galibiyet alamayan, son 2’sinde gol bile atamayan milliler, bu süre içinde 2 kez berabere kaldı, 2 kez de yenildi.

Her dine saygılıyız

FATİH Terim, basın toplantısı sırasında arkasındaki panoda yer alan Hz. İsa kabartmasına değinip, "Bizim dinimiz diğer bütün dinleri kabul eder. Bu yüzden herkesin inançlarına saygılıyız" ifadesini kullandı.

Saha fark etmez hep saldıracağız

BASIN toplantısı sırasında Malta maçında sahaya süreceği ilk 11’i de açıklayan Fatih Terim, kadroda yer verdiği 8 oyuncunun ofansif ağırlıklı olduğunu vurgulayarak, "Biz evimizde de deplasmanda da atak oynayan takımız. Bu bizim oyun felsefemizdir. Malta karşısında da atak bir oyun ortaya koyacağız" dedi.

Türkiye’de futbolcular niye sık sakatlanıyor?

FATİH Terim, Türkiye’deki futbolcuların Avrupa’ya oranla daha sık sakatlandıklarına dikkat çekip, "Bu, dikkatle araştırılması gereken bir konu" dedi. Milli Takımlar Teknik Direktörü, "Sakatlıklardan dolayı uzun süredir Mehmet Aurelio, Hamit, Emre ve Yıldıray dörtlüsü ile orta sahayı kuramadık. Bu konu da araştırılması gereken bir konu bence. Diğer takımlar çok az sakat futbolcu verirken, Türk futbolcuların sık sakatlanmasının durumu araştırılması gerekir. Yurt dışında oynayan futbolcularımızın da sürekli oynuyor olması bizim için çok önemli. Emre, Tuncay, Fatih, Halil, Hamit ve Nuri gibi futbolcuların sürekli forma giymesi Milli Takım açısından çok önemli" diye konuştu.

SADECE FUTBOL KONUÅžULSUN

Fatih Terim, maçın oynanacağı tarihin, "Malta’nın Osmanlı İşgalinden Kurtuluş Günü" olmasıyla ilgili olarak, "Biz onların bu Zafer Bayramı’na saygı duyuyoruz. Buraya futbol oynamaya geldik. Böyle konularla maçın

atmosferinin değişmesini istemiyoruz. Ben Malta’yı 30 yıldır tanırım. Futbolcuyken de onlara rakip olmuştum. Sonuç olarak yarın sadece bir futbol maçı oynayacağımızı unutmamalıyız"
yorumunu yaptı.

Hamit Altıntop köpeği vurdu

MÄ°LLÄ°
Takım’ın önceki günkü idmanında saha kenarında gezinen bir köpeği attığı sert şutla sersemleten Hamit, kampta espri konusu oldu. Gurbetçi yıldız, dünkü çalışma öncesi, "Biri, şutuma hedef olan köpeğin durumunu öğrensin" derken, takım arkadaşları da "Hareket halindeki köpeği vurabiliyorsun ama koca kaleyi tutturamıyorsun" diye Hamit’e takıldılar. Terim ise, "Köpeği sağ salim gördük. Yaşıyor" dedi.

Milli Takım F.Bahçe’siz

FATÄ°H Terim,
Malta maçında sahaya süreceği ilk 11’i dünden açıklarken, sahaya çıkacak oyuncular arasında Fenerbahçeli hiçbir futbolcunun bulunmaması dikkat çekti. Malta’ya getirilen kadroda Fenerbahçe’den Mehmet Aurelio, Deniz Barış ve Volkan Demirel yer alırken, kart cezalısı olan Aurelio’nun dışında diğer iki oyuncu da Fatih Terim’in ilk 11’deki tercihleri arasında yer alamadı.

Terim, 60 sınavın 28’ini kazandı

FATÄ°H Terim,
Malta maçında 61. milli sınavına çıkacak. A Milli Takım’ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Danimarka’ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı Milli Takım’ı, 17 Ağustos 2005’de Sofya’da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Terim’li Milli Takım 60 maçta, 28 galibiyet, 17 beraberlik, 15 yenilgi alırken, 88 gol atıp, kalesinde 68 gol gördü.

Ãœmitlerin rakibi Liechtenstein

ÃœMÄ°T
Milli Futbol Takımı, 2009 Avrupa Şampiyonası 2. Eleme Grubu’ndaki ikinci maçında bugün deplasmanda Liechtenstein ile karşılaşacak. Vaduz’un Rhein Park Stadı’ndaki karşılaşma TSİ 18.00’de başlayacak. Ümitler, ilk maçında deplasmanda Ukrayna’yı 2-1 yenmişti. Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan ve Liechtenstein’la aynı grupta yer alan Türkiye, grubu lider bitirdiği veya 10 grup içinde en iyi 4 ikinci arasına girdiği taktirde Avrupa Şampiyonası için play-off oynama hakkı kazanacak.

Türkiye-Macaristan biletleri satışta

MİLLİ Takım’ın, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda, 12 Eylül Çarşamba günü Macaristan ile İstanbul’da yapacağı maçın biletleri satışa çıkarıldı. BJK İnönü Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak karşılaşmanın biletleri, Biletix aracılığıyla satışa sunuldu. Bilet fiyatları, numaralı tribün 70 YTL, kapalı tribün 40 YTL, yeni ve eski açık tribünler için de 20 YTL olarak belirlendi. Türkiye-Macaristan karşılaşması için bir kişi Biletix’ten en fazla 5 bilet satın alabiliyor.

Moldova-Norveç Macaristan-Bosna

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu’nda, Malta-Türkiye maçının yanı sıra iki karşılaşma daha oynanacak. İlk 2’ye girme yarışındaki en büyük rakiplerimizden Norveç, TSİ 21.00’de Moldova ile deplasmanda, Bosna Hersek de TSİ 17.00’da Macaristan’la yine rakip sahada karşılaşacak. Diğer gruplardaki maçlar şöyle: B Grubu: 17.00 İskoçya-Litvanya, 18.00 C Grubu: Gürcistan-Ukrayna, G Grubu: Lüksemburg-Slovenya, E Grubu: Rusya-Makedonya, 19.00 G Grubu: Beyaz Rusya-Romanya, E Grubu: İngiltere-İsrail, 19.15 F Grubu: Letonya-K.İrlanda, 21.00 C Grubu: Moldova-Norveç, 21.15 D Grubu: San Marino-Çek Cumhuriyeti, A Grubu: Sırbistan-Finlandiya, 21.30 E Grubu: Hırvatistan-Estonya, G Grubu: Hollanda-Bulgaristan, D Grubu: Slovakya-İrlanda Cumhuriyeti, F Grubu: İsveç-Danimarka, D Grubu: Galler-Almanya, B Grubu: İtalya-Fransa, 23.00 F Grubu: İzlanda-İspanya, A Grubu: Portekiz-Polonya

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!