Suriyeli sanatçı 'insanlığı' anlattı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli sanatçı insanlığı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 14:41

Suriyeli sanatçı Mohammed Zaza 2 yıl önce yerleştiği İstanbul'da ilk kişisel sergisini açıyor. Zaza, modern sanatın kalbi Tophane'de 21 Nisan - 18 Mayıs tarihleri arasında sanatseverler ile buluşacak. 

Haberin Devamı

Yaklaşık iki yıldır İstanbul’da yaşayan ve çalışan Mohammed Zaza, eserlerinde uzun zamandır yaratıcılık ve beceriklilik fikirlerini ele alıyor. İzleyiciyi, her bir resmin insanların gezindikleri farklı kişisel yollarla kesiştiği, anlatılmamış hikâyelerle dolu bir dünyayı didiklemeye itiyor. İlişki kurduğu doğa, insanlık ve tinsellik gibi konular yapıtlarının evrensel boyutunu oluşturuyor. Sanatsal açıdan sağlam bir temel ve güçlü bir kimliğe sahip olan Zaza, görsel deneyimin, önceden saptanmış kavramlar, fikirler ve kuralların önüne geçen yeni bir boyutunu izleyicisiyle paylaşmayı amaçlıyor.

Suriyeli sanatçı insanlığı anlattı

MOHAMMAD ZAZA KİMDİR?

Haberin Devamı

Mohammad Zaza, 1987’de Riyad’da doğdu. Sanatla iç içe bir ailede büyüdü, çok küçük yaşlarda resme başladı. Liseyi Suudi Arabistan’da bitirdikten sonra 2006’da memleketi Suriye’ye döndü ve Halep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girdi. İlk kişisel sergisini 2008’de açtı. 2010’da mezun olduktan sonra 2012’ye kadar üniversitede asistan olarak çalıştı. Tuval resimlerinin yanı sıra illüstrasyon ve animasyon işleri de üretiyor.

Suriyeli sanatçı insanlığı anlattı

Sanatçının eserleri 21 Nisan – 18 Mayıs tarihleri arasında Depo’da sergilenecek.

Adres: Lüleci Hendek Caddesi No:12, 34425 Tophane, Istanbul, Turkey

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!