Sürdürülebilir güzellik

Güncelleme Tarihi:

Sürdürülebilir güzellik
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 12:59

Dr. Buket Yıldırım, yaşında ve iyi görünmeye vurgu yaparak, "sürdürülebilir" güzelliğin herkes için bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Medikal Estetik Hekimliği yapan Dr. Buket Yıldıran ile güzellik ve kalıcılığı hakkında konuştuk. Yıldırım, güzelliğin yaşında ve iyi görünmekle mümkün olacağını belirterek, "sürdürülebilir" güzelliğin ayrıcalık olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

GÜZEL OLMAK AYRICALIK MIDIR? GENETİK DIŞINDA GÜZELLİĞİMİZİ NASIL KORUYABİLİRİZ?

Evet, güzel olmak bir ayrıcalıktır. Önemli olan da korumak ve sürdürebilmektir. Güzellik, sürdürülebilir olduğunda ayrıcalık haline gelir. Sürdürülebilir güzellikten kastım şu; 25 yaşında güzel olan bir kadın 40'lı hatta 50'li yaşlarına geldiğinde de hala güzel görünebiliyor olması. Ama çok önemli bir nokta; amaç genç görünmek değil, yaşamda ve iyi görünüyor olmak. Yaşlanmanın nedenleri; doğal yaş alma süreci ile ortaya çıkan yaşlanma ve dış etkenlere yani çevresel faktörlere; güneş ışığı, beslenme, sigara kullanma gibi unsurlara bağlı yaşlanma. Yaş ilerledikçe cildin savunma mekanizmaları eskisi gibi çalışmadığından olumsuz çevresel faktörler etkisini daha güçlü bir şekilde gösterecektir. Dolayısıyla erken yaşlardan itibaren alınacak tedbirler ve yaşa uygun doğru klinik uygulamalarla hastalarımıza kılavuzluk yaparak anti-aging stratejiler belirliyoruz.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir güzellik

YAŞLANMA YAŞ ALMAKTAN ÇIKIP DEFORMASYON OLARAK GÖRÜLMEYE BAŞLADI Kİ BU KORKULU SÜREÇTE HASTALARINIZA NASIL DESTEK OLUYORSUNUZ?

Deformasyonlar üzerinde etkili birçok farklı mekanizma olsa da süreci yavaşlatmak hatta geri çevirmek mümkün. İşin sırrı cildin nem kapasitesini artırmak ve etkin bir güneş koruma rutininden geçiyor. Cildin nem tutma kapasitesini artırmak ve gençlik de sahip olduğu özelliklerini korumak için cildi 'stnnüle' etmeliyiz. Günümüzde bu uyarıyı sağlamak için elimizde son derece gelişmiş teknolojiler mevcut. Bu sistemleri kullanarak cildimizin geleceğine çok önemli yatırımlar yapabiliyoruz. Genç yaşlardan itibaren hastalarımıza doğru anti-agingstratejiler hazırlıyor ve etkin bir cilt balam rutini uygulamalarını sağlıyoruz.

Sürdürülebilir güzellik

BOTOKS İLE İLGİLİ YA NEFRET EDENLER YA DA VAZGEÇEMEYENLER VAR. BU KALIN ÇİZGİLER NASIL OLUŞTU? BOTOKS YAPTIRMALI MI YAPTIRMAMALI MI?

Haberin Devamı

Botoks yaptırma isteğiyle gelen kişilere ilk konsültasyonda yapılması gereken şey hasta özelliklerinin ve isteklerinin uygun bir şekilde değerlendirilmesi. Maruz kaldıkları problem hacim azalmasıysa botoksun yardımı olmayacaktır. Eğer rahatsız oldukları şey kas aktiviteleri sonucu oluşmuş kırışıklıklar ise tabi ki botoks bunu tedavi etmek için çok iyi bir seçenek. Daha önce deneyimi olmadığı halde asla botoks yaptırmak istemeyen bir grup var. Çünkü sebebi insanlar doğal olmayan sonuçlardan korkuyorlar. Bu konudaki problemin bir kısmı medyadan kaynaklanıyor olabilir. İnsanlar medyada gereğinden fazla şişirilmiş dudaklar, donuk ifadeler, büyük yanaklar gibi birçok doğal olmayan sonuçlar görüyor. İyi yaşlanmak güzel bir şey ama donmuş bir ifade de kafa karıştırıyor. Bunların sonucunda bu işlemleri yaptırmak istedikleri halde cesaret edemiyorlar ve tabii ki endişe taşıyorlar.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir güzellik

FORMDA OLMAK, BEDEN VE CİLT DENGESİ İÇİN ÇALIŞMALARINIZ NELER?

İncelme ve vücut konturlarmı şekillendirmede; ultrason ve radyofrekans birlikteliğinden oluşan cihazları kullanıyorum. Yeterince spor yapmanıza rağmen bazı bölgelerde elastikiyet kaybı ve gevşeme problemini halledemiyorsunuz. Bu tedaviyle cilt sıkılaştırma ve selülitle de mücadele edebiliyoruz. Yine aynı problemlerde sıkça kullandığım diğer bir teknoloji radyofrekans, kızıl ötesi ışınlar, vakum ve mekanik masaj etkisiyle birleşen sistem cilt ve cilt altını ısıtarak problemli bölgelerdeki yağ hücrelerinin zamanla azalmasını sağlar. Her iki yöntemle de cerrahi olmayan, konforlu, pratik ama aynı zamanda da etkin sonuçlar almamızı sağlayan tedavi süreçleri oluşturuyoruz.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir güzellik

SARKAN VÜCUT SPOR İLE TOPARLANABİLİYOR. PEKİ, SARKAN YÜZ İÇİN NELER ÖNERİYORSUNUZ?

Sarkan yüz için ciltte kolajen üretimini tetikleyen çeşitli teknolojiler kullanıyorum. Bunların ortak özelliği cilt hücrelerini uyararak kolajen ve elastin üretimini sağlamaları dolayısıyla ciltte yarattığı sıkılaşma etkisi ve yüzdeki doğal görünümün bozulmaması. Son yıllarda günden güne gelişen bu yöntemler özellikle non-invaziv (yani ameliyatsız) olmaları nedeniyle de oldukça popüler. Bunlardan tek seansta sonuç veren 'Ulthera', Amerika'dan soma Türkiye'de de hızla yayıldı. Ultrason yani ses dalgaları ile etki eden sistem yüz kaldırma (up-lift) ve yüz toparlama (lifting) da derin dokulara inebilme özelliğiyle etkili ve gözle görülür sonuçlar yaratıyor. Tedavi sırasında odaklı ultrason dalgaları cildin altına gönderiliyor ve cildin alt tabakalarındaki kolajen üretimini artırıyor. İşlem soması hemen sosyal hayata dönebiliyorsunuz. Sistemüı antiaging faydaları için 2 hafta arayla yapılacak ve cildin ihtiyacına göre belirlenen minimum 3, maksimum 6 seansa ihtiyaç oluyor.

Haberin Devamı

Â

Sürdürülebilir güzellik

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

BAKMADAN GEÇME!