Yunan basını, Fatih Terim'in Panathinaikos'a gelişini manşetlerine taşıdı! 'Türkiye'den bomba haber'

Güncelleme Tarihi:

Yunan basını, Fatih Terimin Panathinaikosa gelişini manşetlerine taşıdı Türkiyeden bomba haber
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2023 08:06

Türk futbolunun efsanesi Fatih Terim resmen Panathianaikos’ta. Önceki gece Yunanca ‘Kalimera (merhaba) Panathinaikos’ diye tweet atan tecrübeli teknik adam dün İstanbul’dan kalkan özel uçakla Yunanistan’a giderken başkent Atina’da Panathinaikos kulübünün yetkilileri tarafından karşılandı. Günün devamında sözleşme imzalayan Terim, daha sonra takımla ilk idmanına çıktı. Yunan basını, Fatih Terim'in gelişini manşetlerine taşıdı.

Haberin Devamı

Atina'ya gelişince havaalanında açıklamalarda bulunan Terim, Panathinaikos Başkanı ile İstanbul’daki görüşmede karşılıklı elektriğin tuttuğunu belirtirken “Ne istediğini bilen, ne olmasını da ifade ettiği bir toplantı oldu. Onun için ben de çok fazla düşünmeden ‘peki’ dedim” diye konuştu.

"Performanslar yukarı çıkacak"

Yunan ligini yakından izlediğini ve çok zamanı olmadığı için bir an önce antrenmana başlayarak eksiklikleri belirlemek istediğini belirten 70 yaşındaki çalıştırıcı şunları söyledi: “Hedefim açık. Uzun zamandır (14 yıl) şampiyon olamayan Panathinakios’u şampiyon yapmaya geldim. Takımda kaliteli oyuncular var. Bunların performansını daha yukarı çıkarmaya çalışacağız. Ben imzalarımı sadece kalemle atmam, imzalarımı kalbimle de atarım. Panathinaikos’un da benim için öyle bir çalışma ortamı olacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

"Keyif alıp dışarıya keyif vereceğiz"

Rakiplerimiz hem kaliteli hem güçlü. Saygı duyuyoruz ama Panathinaikos olarak biz de uzun yıllar şampiyonluğa hasret kalmışız. Avrupa’ya hasret kalmışız. Dolayısıyla, hedefler çok açık. Hiçbir şeyin garantisi yoktur ama iddialı olmaktan geri kalmayacağız. Yaptığımız işten mutluluk duyacağız. Keyif alacağız. Dışarıya da keyif vereceğiz.”

"Cumhurbaşkanımız arayıp başarı diledi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Atina’ya gelişinden önce kendisini aradığını da belirten Fatih Terim “Cumhurbaşkanımız aradı ve Panathinaikos’a gelişimden çok mutlu olduğu belirterek, başarılar diledi” dedi. Deneyimli teknik adam ayrıca Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk havasının sürmesinden yana olduğunu kaydederek “Suyun öbür tarafındayım. Bu kadar yıllık tarihi dostluğa sahip iki ülkenin, birbirine çok yakın bu iki ülkenin bir tanesinde görev yaptım, şimdi diğerinde görev yapıyorum” diye konuştu.

İlk idmanına çıktı

Fatih Terim akşam saatlerinde de yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı. Tecrübeli teknik adam, sportif direktör Yannis Papadimitriou tarafından oyunculara ve diğer personele tanıtıldı.

"İkincilik başarı değil"

Terim ilk idmanında futbolculara hitaben “İkincilik başarı değil, yalnızca birincilik var. Kaybedersek hata benim olur, kazanırsak sizin başarınız olacak” dedi.

Haberin Devamı

Yunan basını: Türkiye'nin efsanesi 'yeşil' dümene geçti

Fatih Terim’in Panathinaikos’un basına geçmesi Yunan basınında da manşetlere taşındı. Ülke medyası Terim haberini okuyucularını şöyle sundu:

Te Nea: Panathinaikos’ta fırtınalı gelişme.

Sportime: Türkiye’den bomba haber.

Paraskhnio: Panathinaikos’un yeni teknik direktörü Fatih Terim.

Koutipandoras: Pana’da bomba! Jovanovic gitti, Terim geldi.

Gazzetta: 30 yıl Türk futbolunu etkilemiş hoca Panathinaikos’a kendi damgasını vurmaya geliyor.

SporFM: İmparator Fatih. 30 yıldır Galatasaray ve Milli Takım ile tarih yazıyor.

Filathlos: Panathinaikos için bu şampiyonluklar geliyor belirtisi.

Skai: Türkiye’nin efsanesi Fatih Terim ‘yeşil dümen’e geçti.

Haberin Devamı

Lefimerida: Türk ‘imparator’ şampiyonluk hedefi ile geliyor.

Yunan basını, Fatih Terimin Panathinaikosa gelişini manşetlerine taşıdı Türkiyeden bomba haber

Panathinaikos'ta futbol ve basketbol yönetimi farklı

Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’un basketbol takımının başkanı ile Fatih Terim’in başına geçtiği futbolun başkanı ayrı. Basketbolda başkan Dimitris Giannakopoulos ile futbolun patronu Giannis Alafouzos’un tek ortak noktası birbirlerinden hiç hoşlanmamaları.

Küfrü hiç esirgemiyor

Dimitris Giannakopoulos, kişilik olarak gergin ve sıkıntılı biri olarak tanınıyor. Karanlık biri olduğu yönünde de iddialar var. Hem yaşantısında hem de sosyal medyada son derece agresif. Euroleague yönetimine ve F.Bahçe’nin eski koçu Obradovic’e hakaretleri akla ilk gelenler. O kadarki kendisine gelen tepkilere bile küfürle cevap veren biri. Euroleague ile ters düştüğü için takımını turnuvadan çekmişti. Sonra bunu mafya görseliyle paylaşarak Euroleague’i suçlamıştı. 6 yıl önce F.Bahçe’ye Euroleague’de 3-0’la elenen oyuncularına Atina’ya otobüsle dönme cezası vermişti.

Haberin Devamı

Daha sakin ama...

Futbolun patronu Giannis Alafouzos, Giannakopoulos’a göre biraz daha sakin bir karakter ancak her iki isim de birbirlerinden hiç hoşlanmıyorlar. Yine de Alafouzos‘un aldığı kararlar da son derece tartışmalı. Son olarak Ivan Jovanovic’i görevden alarak Fatih Terim’i getirmesi büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Mevcut teknik adam lider PAOK’un 1 puan gerisinde 2. sırada bulunuyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!