Topun kıymetini bilen kazandı

Koç Mijatovic ile mükemmel senkronize olan Efes, uyutarak yendi Fenerbahçe'yi.

Haberin Devamı

Yer aynı, seyirci aynı, 5 yabancı oyuncu tercihli kadroların güç dengesi görece aynı. Peki cuma akşamı play-off’u garantileme rahatlığıyla çıktığı Euroleague maçında tek basketle yenilerek Anadolu Efes’e play-in yolu açan Fenerbahçe Beko’da geceyi kurtarmak için değişen ne olmalıydı? Yanıt: Gerilimi ve sertlik derecesi yüksek savunma yapma motivasyonu.

Söz konusu lig şampiyonluğu olunca ‘gemi azıya alarak’ işi sıkı tutmalıydılar. Fakat koçu Mijatovic ile mükemmel senkronize olan Efes, 3 gün önce olduğu gibi, kendi durağan, kısır skorlu basketbolunu kabul ettirerek, tabir caizse uyutarak yendi Fenerbahçe’yi.

KANARYA'NIN ESKİ TADI YOK

Sayıların ‘bir sizden bir bizden’ gittiği maçın başında Jasikevicius rotasyonu geniş ve yerli oyuncu yoğun tutarak takım enerjisini yüksek tutmayı amaçladı. Ancak başlayan 5’ini sabit tutarak dinginliğini bozmayan Efes, Larkin’in içeri dalışları, pota altında doğru Oturu, Ercan kullanımı ve Beaubois üçlükleriyle oyunu hep yakın ara elde tuttu. Keskin nişancı yokluğundan Tarık Biberovic’in eline kalan Fenerbahçe, Efes’in durağan, ribaundları çekerek 2. şans topları kullanan basketbol temposuna mahkum oldu. Çarelerin kimi tükendiği noktada Wilbekin-Larkin ikili maçına dönüşen oyun sonunda her topun kıymetini bilen Efes’in oldu maç.

Yazarın Tüm Yazıları