Tüm zamanların en iyisi

Pep Guardiola’nın tek eksiği City ile Şampiyonlar Ligi madalyasıydı.

Haberin Devamı

Messi, Katar’da Dünya Kupası’nı kaldırarak büyük bir tartışmayı da bitirmişti aslında. Arjantinli on numaranın tüm zamanların en iyisi ilan edilmesi için madalya kabinindeki tek eksiği Dünya Kupası idi. Onu tamamladı ve artık resmen tarihin en iyisi oldu Messi. Pep Guardiola’nın da tüm zamanların en iyisi unvanını alması için tek eksiği City ile bir Şampiyonlar Ligi madalyasıydı. Şu anda tarihte iki farklı kulüple üçleme yapan tek adam Guardiola. Son 15 seneye 11 lig, 3 Şampiyonlar Ligi kupası sığdırdı. Henry onu tüm zamanların en iyisi ilan ederken, futbolu en fazla hayal eden adam olarak tanımladı.

BU KUPAYI ÇOKTAN HAK ETMiŞTi

Dani Alves onun için üçüncü kattan atlayacağını, Fernandinho onunla tanışana kadar sahada olup biteni anlamadığını söyledi. Birçoklarına göre futbolu değiştirdi; Arteta, Ten Hag, De Zerbi, Xavi gibi sayısız hocaya ilham verdi. Dün gece belki ilham veren bir oyun yoktu sahada. Ama çok uzun süredir hak ettiği kupayı bir biçimde almayı bildi Pep. Avrupa’nın zirve turnuvası otuz sene önce Şampiyonlar Ligi formatına döndüğünden beri tüm finalleri izledim. Finaller bazen böyledir, bir takımın proaktif olduğu, diğerinin pragmatik oyunu tercih ettiği maçların sayısı hiç de az olmadı bu 30 yılda...

Haberin Devamı

iNTER HEP FIRSAT KOLLADI

93’te Milan Marsilya karşısına çıkarken mutlak favoriydi. Bir duran topta Boli’nin kafa golüyle Marsilya yapmıştı sürprizi. 2002’de Real Madrid Leverkusen’la, 2011’de Barcelona Manchester’la, 2019’da Liverpool Tottenham’la oynadığında da tek taraflı müsabakalar izledik. Dün de 25’inci dakikadan Rodri’nin golüne kadar tablo benzerdi: City sürekli arayan, atak sürekliliği sağlayan, İnter’se karşılayan ve fırsat kollayandı çoğunlukla. Teknik adamlık kariyeri boyunca geleneksel pozisyon tanımlarıyla savaşan Pep’e en nihayetinde kupayı, tutucu ön libero tanımından çıkardığı Rodri getirdi. Tüm zamanların en iyisine kesinlikle yakıştı bu madalya.

PEP-VALDES TOPLANTISI

2008’de henüz 37 yaşında Barcelona’nın başına geçen Pep Guardiola, kalecisi Valdes’le bir toplantı yapar ve tahtaya iki stoperin yerini çizer. “Top sendeyken stoperlerin burada olmasını ve senin oyun kurmanı istiyorum” der Valdes’e. İspanyol kaleci bunun bir şaka olduğunu düşünür ve “Bunun için stoperleri de ikna etmen gerekecek” der Pep’e. Pep o günden beri sadece stoperlerini değil, herkesi ikna etti hayalini kurduğu oyuna. Farkı da böyle yarattı zaten.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları