Süper Lig’in İlkay Gündoğan’ı

Kerem Demirbay, derbideki sükseli performansının üstüne goller ekledi.

Haberin Devamı

Galatasaray formasıyla yakın tarihte çok iyi merkez orta sahalar izledik: OkanEmre-Suat, belki de Türk futbol tarihinin en iyi orta üçlüsüydü. SelçukMelo çok iyi işlere imza attılar. Belki de 10 yıl sonra Galatasaray unutulmamaya aday yeni bir orta ikili yakaladı: Torreira ve Kerem Demirbay... Tabii ki bu ikiliyle ilgili büyük cümleler kurmak için henüz erken, bunun farkındayım. Ama sezonun şu noktasına kadar yaptıkları katkı ve özellikle Kerem’in aylar geçtikçe kendini bulması, ligin kaderine de doğrudan etki edecek gibi.

HEM TOPLU HEM TOPSUZ OYUNDA USTA

Kerem Demirbay, Türk futbol kamuoyunun iştahla öveceği türden bir orta saha tipi değil. Gösterişten uzak. Toplu oyun kadar topsuz oyunun da ustası. Oyunu izlerseniz, Kerem’i göremeyebilirsiniz. Ama Kerem Demirbay’ı izlerseniz, oyunu anlarsınız. Geçtiğimiz hafta derbi yazısında onun Beşiktaş orta sahasına karşı nasıl fark yarattığını ifade etmeye çalışmıştım. Beş gün geçti, o sükseli performansının üstüne goller ekledi Kerem. Onun stilini İlkay Gündoğan’a benzetiyorum. Sadelikte usta her ikisi de.

Haberin Devamı

NEGATiF AYRIMCILIĞI LANETLEDiK

Dün 8 Mart’tı, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlamını idrak etmeye çalıştık hep birlikte. Hâlâ dünya üzerinde çeşitli coğrafyalarda çeşitli ölçülerde kadınların yaşadığı negatif ayrımcılığı lanetledik. Türk kadınına daha 1930’lu yıllarda sadece seçme değil, seçilme hakkı da veren, bu anlamda yeryüzünün en medeni uluslarından biri olmamız sağlayan Atatürk’e minnet duyduk bir kez daha. Tarihi değiştiren kadınları andık:

TEŞEKKÜRLER iYi Ki VARSINIZ 

Hem fizik, hem de kimya dalında Nobel kazanan Marie Curie olmasaydı, bugün hepimizin hayatı, ziraat, astronomi hatta tarih bilimi bile eksik kalacaktı. Rosa Parks olmasaydı bugün dünyada bazı ülkelerde otobüslerde koltuklara sadece beyazlar oturabilecek, muslukların üzerinde ten rengi yazıyor olacaktı. Türkan Saylan bu ülkede yaşamasaydı bu kadar çok kız çocuğu eğitim şansı bulamayacaktı. Teşekkürler Marie Curie, teşekkürler Rosa Parks, Sabiha Gökçen, Maya Angelou, Joan Rivers, teşekkürler Türkan Saylan. İyi ki varsınız. İyi ki hayatımıza dokunmuşsunuz.

Yazarın Tüm Yazıları