Okan Buruk kendi Okan’ını kulübede buldu

G.Saray’ın hocası, futbolculuğunda tıpkı Midtsjö gibi kritik anlarda sahneye çıkardı.

Haberin Devamı

2000’lerin başında İngilizler Devler Ligi’nin tozunu atarken Gary Lineker’in bir yorumu çok konuşulmuştu ada basınında. Lineker, Premier Lig’in dünyanın en iyi turnuvası olduğunu düşünmüyordu ve gerekçesi de şuydu: “Bir ligi iyi yapan şey zirvedekilerin başarısı değil, orta seviyenin gücüdür. Şu anda La Liga’nın orta sınıfı bizden daha iyi. O yüzden de en iyi onlar.”

Bu sezon Süper Lig’i geçtiğimiz birkaç yıldan daha iyi yapan şey de bu bence. Üç İstanbul büyüğünün pahalı kadroları değil; Adana Demirspor, Karagümrük, Kayserispor gibilerin seviyesi mutluluk verici. Dün hem 16, hem de 20:30 seansında sahada çok iyi Anadolu takımları vardı ve belki de Türk futbolunun Avrupa kupalarındaki karanlık dönemi kapatmasının temelindeki gerekçe bu. Sezona 20’nci başladığımız Avrupa kulüpler sıralamasında 12’nci basamağa çıktık, zira ligimiz bu sene bir tık daha rekabetçi. Süper Lig’in orta sınıfının Montella, Çağdaş Atan, Pirlo gibi teknik adamlara sahip olması çok büyük bir zenginlik.

Haberin Devamı

90 DAKiKA BIÇAK SIRTINDAYDI

Dün akşam Seyrantepe’deki maçta da lider Galatasaray karşısında çok farklı stratejiye sahip, dişli bir rakip buldu doğrusu. Sarı kırmızılılar bu sezon iç sahada her maça büyük tutkuyla başlar, özellikle her iki devrenin ilk çeyreklerinde rakiplerine büyük baskı kurardı. Ancak Adana ekibi kapanmadı, Galatasaray’ın saldırdığı anlarda geçişlerde büyük tehlikeler yarattı. Belki bölüm bölüm orta sahalar kayboldu ama Adana Demir’in bu cesur stratejisi maçın 90 dakika boyunca bıçak sırtında geçmesini, neredeyse her anının Rus ruleti tadında olmasını sağladı.

SOĞUKKANLI KALDI VE BAŞARDI

Bir müsabakada orta sahalar kaybolduysa, oyun Rus ruletine döndüyse genelde maçın kahramanı o kaosun içinde kaybolanlardan değil, soğukkanlı kalabilenlerden çıkar. İşte Midtsjö’nün tanımı tam da bu zaten: Isınan maçta soğuk kalabilen, kaosa dışarıdan bakabilen bir adam. Okan Buruk da futbolculuğunda çok fazla gol atmaz, ama en kritik anlarda sahneye çıkmayı başarırdı. Dün kendi kulübesinden kendi Okan’ını bulup çıkarıp maçı kazandı genç teknik adam...

Yazarın Tüm Yazıları