Mertens’ten bir Puskas adayı

Hamit ve Stoch’un gollerini anımsattı.

Haberin Devamı

David Beckham’ın Roberto Carlos’a kornerden yaptığı asisti hatırlarsınız. Ya da 2010’da Hamit Altıntop’un Kazakistan’a, 2012’de Miroslav Stoch’un Gençlerbirliği’ne attığı golleri...

İşte dün Seyrantepe’de o güzellikte bir an yaşandı otuzuncu dakikada. Kerem, sağ kanattan kazanılan korneri ceza alanı dışındaki Mertens’e yolladı. Belçikalı virtüöz de muhteşem bir voleyle sarstı ağları. Mertens’in arkasına doğru hareket ederek oldukça zor bir pozisyonda o voleyi çıkarttığını düşünürsek, FIFA Puskas Ödülü için aday olabileceğini de tahmin ediyorum şimdiden.

9 KiŞiYLE KAPANDILAR

30’uncu dakikada gelen o gol elbette büyük bireysel yetenek gerektiriyordu ama Galatasaray’ın da 15’le 30 arası rakibini oldukça bunalttığını söyleyebiliriz rahatlıkla. Vilnius ekibi maça 9 kişiyle kapanıp, sadece Galatasaray’ın tamamlayamadığı hücumlarda Oyewusi’yi koşturma umuduyla başladı.

Haberin Devamı

İlk 15 dakika pek bir açık vermediler ama çeyrek saatin sonunda baskıyı artırdı temsilcimiz. 17’de Kerem’le bir kez kaleyi yokladı. Sonra Angelino güzel bir ortayla Abdülkerim’i pozisyona soktu. Bu arada Oliveira bir uzaktan şut, bir de kafayla iki pozisyon yaratmıştı. Ve 15’le 30 arası Zalgiris kalesine 5 şut yollamış, 5 de köşe atışı kazanmıştı Galatasaray. İşte o baskının, o şutların, o köşe atışlarının sonucunda geldi o harika gol.

OYUN ANLAYIŞINI DEĞiŞTiRMEDi

Galatasaray kalan bir saatte de dominant oyun anlayışından vazgeçmedi, neredeyse %70+ topla oynadı, 17 şut, 9 korner istatistiğiyle tamamladı maçı. Belki de tek eksik, pozisyon sayısıyla tabela arasındaki dengesizlikti.

Maça Halil 9 numara pozisyonunda başladı ama milli futbolcuyla ilgili görüşümü bu sütunda daha önce belirtmiştim: Tek santrfor oynadığında zorlanıyor Halil. İkinci santrfor rolünde, bağlantıda daha fazla gösterebiliyor kendini.

Barış’ın da en uçta olması, alan bulabildiğinde mantıklı. Ancak Zalgiris mağlup durumdayken bile savunmasını öne çıkarmayınca ikinci gol bulunamadı. Galatasaray’da maçın posterini yaratan Mertens’in yanı sıra Boey, Abdülkerim, Kerem ve Yunus’u da iyiler arasına yazabiliriz dünkü performanslarıyla.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları