Kendi Regragui'mizi bulmuş olabiliriz

Stefan Kuntz’un göreve geldiği gün, A milli takım için yetersiz olduğunu, sporcu CV’lerinin altında ezilebileceğini dile getirmiştim.

Haberin Devamı

Montella’nın göreve getirildiği gün de umutlu olduğumu yazmış ve anlatmaya çalışmıştım dilim döndüğünce. Roma’yı, Sevilla’yı, Milan’ı çalıştırmış, sadece futbolculuğunda değil teknik adamlık kariyerinde de saygıdeğer işler yapmış, Adana Demir’de yerli-yabancı, genç-deneyimli sayısız sporcuya dokunmuş Montella tercihinin heyecan verici olduğunu görmek, Kuntz’un yanlışlığını görmek kadar kolaydı bence.

HAKAN ÇALHANOĞLU İKİNCİ SANTRFOR GİBİ OYNADI

Dün Kuntz dönemiyle hemen hemen aynı oyuncular, Montella idaresinde bambaşka bir futbol oynadılar Osijek’te... Kuntz döneminde 5-10 dakikadan fazla görmediğimiz bir önde baskı yaptık ilk devre boyunca hiç bıkmadan. Kuntz kenardayken neredeyse bizim kaleden top alıp oyun kurmaya çalışan Hakan Çalhanoğlu, dün ikinci santrfor gibi oynadı. En uçta Barış Alper ve Hakan önderliğinde sürekli pres yapmaya çalıştı milli takım.

Haberin Devamı

ADANA DEMİR 4-4-2'Sİ!

Montella'nın Adana Demirspor’da elinde iyi bir santrfor yokken başarıyla oynattığı bir 4-4-2 vardı. En uçta Belhanda-Emre Akbaba’yı kullanır, 4-6-0 gibi dizilir, top rakipteyken önde basar, kazandıklarında da çok hızlı çıkarlardı. Dün milli takımda bir “Adana Demir 4-4-2’si” gördük adeta. En uçtaki ikili Hakan-Barış’a preste İsmail de yardıma geldi sürekli. Dünkü maçta İsmail’in ortalama pozisyonunu çok merak ediyorum doğrusu. Rakip kaleye en yakın çıkan oyuncularımızdan biri olabilir.

VINCENZO MONTELLA'NIN ZİHNİYETİ STEFAN KUNTZ'TAN FARKLI

Dün gece Osijek’ten üç puan çıkardık, çıkaramayabilirdik de... Bence zaten esas önemli olan Kuntz döneminde kaybettiğimiz puanlar değil, oynamadan yenildiğimiz maçlardı. Büyük takım davranışı göstermememizdi. Önde baskı isteksizliğiydi. Hiçbir maçta favori olduğunu düşünmeyen bir teknik adamımız olmasıydı kenarda. Montella’nın zihniyeti daha farklı. Fas, Regragui’yi göreve getirdiğinde Dünya Kupası’na sadece iki ay vardı. İyi bir jenerasyonunuz varsa, göreve doğru hocayı getirdiğinizde işleri kısa sürede toparlayabilir. Biz de bir tür Regragui hamlesi yaptık sanki.

Yazarın Tüm Yazıları