Hocalar oynadı yıldızlar kazandı

ÜÇ perdeli bir müsabaka izledik dün gece: 38 dakikalık ilk perdede iki hocanın satrancı vardı: Önce Kocaman, presle oyunu rakip yarı alana yığdı.

Haberin Devamı

Çok pozisyon üretemedilerse de üçüncü bölgede oynayan ve gol vaat eden taraf Konya’ydı. Pereira, presle yanıt verince oyunu dengeledi, 38’de de Alper’in harika kros pasıyla skoru bulan oldu.

 

KAYA’NIN HATALARI

 

Alper ve Nani’nin bireysel yetenekleri, Kaya’nın akıl almaz hatalarıyla skorun 2-0 olmasının ardından 65’e kadar Fenerbahçe’nin vitesi düşürdüğü bir oyun vardı sahada. Aykut Kocaman, bence 46’da yapması gereken radikal değişiklikler için 63’ü bekleyince üçüncü perde ancak son yarım saatte başlayabildi: 4-4-2’ye dönen, Traore’nin merkezde olduğu cesur Konya, son bölümde bolca sarstı rakibi. Ama farkı önleyemedi. Hocaların satrancıyla geçen maçın sonucunu teknik direktörler değil, yıldızların 3 sihirle bulduğu 3 gol belirledi.


Pereira, Konya’da kazanıp biletle İstanbul’a dönmesine rağmen sınıfı yine geçemedi bence: 8 gün içinde 3 maç oynayacak takımın rotasyon oyuncuları Konya önünde değil, düşmüş Mersin önünde sahada olmalıydı. Eğer Ba-Kadlec gibileri oynayacaksa Mersin karşısında başlamalı, kritik Konya deplasmanında aslar sahada olmalıydı. Zira Aykut Kocaman da alternatif 7 oyuncusunu hafta sonu Eskişehir’de kullandı bu mantıkla. Fenerbahçe önüne aslarla çıktı doğal olarak.


Ama futbolun güzelliği de burada: Teknik adamın doğruları yapıyor olması yetmiyor, golleri oyuncular atıyor. Dün de bir Alper asisti, bir Nani frikiğiyle fiş çekildi zaten.

 

Haberin Devamı

PEREIRA-VOLKAN

Konya’nın Skubic-Ömer Ali’li sağ çizgisi Fenerbahçe’nin solunu bir kez daha koridora çevirince Pereira-Volkan gerilimi yaşandı. Volkan Şen’in tepkisine bakılırsa hocaya güven azalmış.


TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ


AYKUT KOCAMAN


1- İLK 30 dakika pres düşüncesiyle baskı kurdu ama yetenekli oyuncu sayısının azlığı nedeniyle skor bulamadı.

2- 63’te yine son derece cesur değişiklikler yaptı, Traore’nin göbekte olduğu 4-4-2’ye döndü ama yetmedi.

 

Haberin Devamı


VITOR PEREIRA


1- SON 3 maçta olduğu gibi 4-2-3-1’le başladı; 63’te defansif 4-3-3’e döndü. Neticeye bakılırsa istediğini aldı.


2- ROTASYONU Mersin değil, Konya maçında yapması bence hatalı. Ama maçı kazandığı için konuşulmayacak tabii.


MAÇIN HAKEMİ: TOLGA ÖZKALFA


Özkalfa tansiyonu yüksek hiçbir maçta oyuncuların güvenini kazanabilen bir hakem değil. Dün de kaostu. Ali’nin bariz gol şansını kestiği pozisyonda da kırmızı gerekiyordu.


Notu: 7.9

Yazarın Tüm Yazıları