Chelsea-Arsenal maçına baktırmayan derbi

Galatasaray-Beşiktaş karşılaşması öyle bir tempoyla başladı ki Londra derbisine bakmaya fırsat olmadı.

Haberin Devamı

“Ben, manevi miras olarak size hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ver kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Eğer benim sözlerim bir gün bilimle ters düşerse bilimi seçin” diyen bir atamızın olmasının onuruyla başlamak istiyorum bugün yazıya. Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladığımız şu sıralarda dünkü derbinin başındaki koreografi, bir gururlu Atatürk Türkiye’si evladı olarak beni olağanüstü mutlu etti. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birine, Galatasaray taraftarlarına teşekkür ederiz bu vesileyle.

TEMPOLU 45 DAKiKA

Dün 18:45 sularında başlayan o harika koreografi için ayağa kalktık, bir daha ancak 19:50’de yerimize oturabildik! Öyle tempolu bir 45 dakika oynandı Seyrantepe’de. Genelde Premier Lig derbileriyle Süper Lig maçlarının saatleri çakışınca hayıflanırız, adadaki müsabakayı dikkatli izleyemiyoruz diye. Dün de gözüm bir yandan Chelsea-Arsenal maçında olur diye düşünüyordum doğrusu. Ancak İstanbul’da maç öyle bir tempoyla başladı ki, ilk 15 dakikasına neredeyse hiç bakamadım Londra derbisinin.

Haberin Devamı

iCARDi, AMARTEY’E ÜSTÜNDÜ

G.Saray ilk bir saatte ön alan baskısıyla Beşiktaş’ı defalarca hataya zorladı. Maçta bir ara şut istatistiği 14’e 1, rakip ceza alanında topla buluşma sayıları 20’ye 0’dı. İcardi, Amartey’ye büyük üstünlük kurdu, bu eşleşmeden hem skor, hem de personel avantajı çıkardı Arjantinli süperstar... Ancak bir ara geride topu geveleyip kaptırmaktansa, uzun vurmanın daha efektif olabileceğini fark etti Beşiktaşlılar. Ve böyle bir uzun topta Rosier-Oxlade işbirliğiyle dengeyi buldular. Ancak Galatasaray, Molde’de, Old Trafford’da, Kopenhag maçında nasıl vazgeçmediyse, dün de yetinmedi 1 puanla. Ve bir kritik galibiyet daha aldı ev sahibi ekip.

SADECE BÜYÜK FUTBOLCU DEĞiL

Sarı kırmızılıların dün nerdeyse tüm hücum aksiyonlarının içinde olan Mauro İcardi’ye ayrı bir parantez açmak istiyorum: Dün Mert’in atıldığı pozisyonda yüz santrforun 90’ı kendini yere atardı. Yine yüz santrforun 90’ı el itirazıyla pozisyondan kopardı. İcardi düşmedi ve kopmadı. Sadece büyük bir futbolcu değil, büyük de karakter gerçekten.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları