Beşiktaş oyun kurulumunda fark yarattı

Üç İstanbul büyüğünün Avrupa’da karşılaştığı üç rakip tartıda elbette temsilcilerimizin dengi değil.

Haberin Devamı

Ancak bir sıralama yapmak gerekirse Moldova Ligi üçüncüsü Zimbru, hem kalite, hem de organizasyon olarak en zayıfıydı bu üçlünün. Litvanya şampiyonu Zalgiris, hızlı iki oyuncusuyla kontrataklarda tehlikeliydi. Arnavutluk Ligi’nde şampiyonluğu ikili averajla kaybeden KF Tirana ise iki takımın arasında bir yerde sayılabilir. Savunmada Zimbru’dan daha organizeydiler. Ama hücumda Zalgiris seviyesinde kaliteleri yoktu.

SADECE SEMİH - ONANA VARDI

Beşiktaş’ın sahaya sürdüğü kadro ise, şu anda hem transfer tamamlanmadığı, hem de Ghezzal-Cenk gibi anahtar oyuncuları eksik olduğu için Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bir tık gerisindeydi bence. Maçın başında esame listesine baktım, işler iyi gitmezse Şenol Hoca’nın oyun ritmini değiştirmek için sahaya sürebileceği sadece Semih Kılıçsoy’la Onana vardı elinde. Yani Beşiktaş, kadro olarak henüz hazır sayılmaz sezona.

Haberin Devamı

GÜNEŞ'İN 11'İ İYİ PUAN TOPLADI

Şenol Güneş’in sahaya sürdüğü ilk 11’in ilk bir saatte ciddiyetiyle, iştahıyla, organizasyonuyla iyi puan topladığını söyleyebiliriz kesinlikle. Bu bölümde Beşiktaş’ın özellikle topla çıkma stratejisi etkileyiciydi: Oyun kurulurken Hadziahmetovic, stoperlerin sağına eklemlenip üçlü bir hat oluşturuyor. Onur orta sahayı altılıyor ve sağda Amir-Rosier-Onur’la yaratılan kalabalık, Tirana savunmasının dengesini bozuyor. Beşiktaş’ın dün ofansta en büyük sırrı buydu, birçok hücum da, tabela da oradan doğdu zaten.

ONUR YÜKSEK VİTESTE BAŞLADI

Beşiktaş’ta sezonu yüksek viteste açan Onur Bulut’un yanı sıra Aboubakar, Colley, Muleka ve Hadziahmetovic’i de iyilerin arasına yazabiliriz. Muhtemel partnerleri Amartey ve Tayyip’in ikisi de yokken Colley sezonu savunmaya liderlik yaparak açtı. Hadziahmetovic, birinci-ikinci bölge bağlantı yükünü sırtladı, takımının kalbi gibiydi. Ancak 60’la 80 arası Beşiktaş’ın vitesi biraz düştü, 60-65 dakika hiç pozisyon yaratamayan KF Tirana, son bölümde az da olsa umutlandı. Bunun da net olarak sebebi, Şenol Güneş’in kulübesinin henüz biraz zayıf olması.

Yazarın Tüm Yazıları