Bakambu, Nelsson ve Kerem Demirbay

Üç futbolcu da Galatasaray’da daha fazla oynamayı hak ediyor.

Haberin Devamı

Sezon ortası göreve gelen 3 yabancı teknik adam da, yeni ekiplerine daha cesur futbol oynatma niyetindeler. Türk asıllı İsviçreli Hakan Yakın bu şekilde İstanbulspor’la 2 galibiyet aldı. Markus Gisdol en dipten galibiyetsiz aldığı Samsunspor’u umut evrenine taşıdı. Portekizli İvo Vieira ise belki de bu üçlünün en enteresanı. Portekiz’de Maritimo, Guimaraes, Moreirense, Gil Vicente gibi orta sınıf takımlara iyi futbol oynatmış. Guimaraes’le Avrupa Ligi oynamış, Eintracht Frankfurt ve Arsenal’a kafa tutmuş bir teknik adam. Aynı sezonda Famalicao’yu 7-0, Boavista’yı 5-0 yenmişliği var.

DERLi TOPLU VE ORGANiZE

Vieira Pendik’le direkt rakipleri Konya, İstanbul ve Samsun’u mağlup etti. Galatasaray’ı ise haliyle dün 9’lu derin bir blokla geride karşıladı. Şemasına sadık, derli toplu, organize bir görüntü verdi ev sahibi ekip. Galatasaray’ın tamamlayamadığı hücumlarda da kaleci Erdem ışık hızıyla çıkardı elinden topu. Genelde Erencan’la, zaman zaman da Romero ve Halil’le geçiş fırsatları da yakaladılar zaten.

Haberin Devamı

BURUK’TAN RADiKAL HAMLELER

Galatasaray’sa Pendik’in bu oryantasyonu yüksek, birlikte hareket etmeyi beceren derin savunma bloğuna karşı ilk 45’te neredeyse hiç pozisyon yaratamadı. Kerem’den-Tete’den çalım beklersiniz, olmadı. Ziyech’ten şut beklersiniz, ilk yarıda fırsat bulamadı. Okan Buruk da bu etkisiz 45’in ardından radikal bir hamleyle ikinci yarıya sol bekte Barış, on numarada Mertens’le başladı.

KONSANTRASYON FARKI NORMAL

Galatasaray’da bazı oyuncuların 75 bin kapasiteli Old Trafford veya Allianz Arena ile, karşı tribününde belediye başkanının lafları olan Pendik Stadı’na aynı konsantrasyonla çıkamamaları anlaşılabilir. Bu durumlarda kenardaki hocanın yüksek konsantrasyonu olanı, gözü parlayanı bulabilmesi lazım. O açıdan Okan Buruk’un dün nihayet 64’te Bakambu’yu oyuna sokması doğru karar. Bakambu, geçen sezon Yunan Ligi’ni gol kralı olarak tamamlamış. Daha önce bu ligdeki performanslarını da biliyoruz. Buruk nedense bir süredir Nelsson, Bakambu ve Kerem Demirbay’ı rotasyonda çok gerilere atmıştı. Bence bu 3 oyuncu da daha fazla dakikayı hak ediyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları