10 maçlık 'ince ayar' süreci

Milli maç arasına G.Saray 5, F.Bahçe 6, Beşiktaş 10 resmi maç oynamış olarak girecekler. Ayarların oturması açısından bu 10 maçlık fikstür Güneş’e yardımcı oldu.

Haberin Devamı

OVIDIU Hategan, 38 yaşında. Kariyerinde 18 Şampiyonlar Ligi maçı var, geçen sene de onu Münih’teki Bayern-Beşiktaş maçından hatırlayacaksınız. Bu seviyede bir hakemin dün vakit geçirmek için her şeyi yapan ve oyunu sürekli sistematik faullerle kesen Partizanlılar’a karşı gösterdiği anlayış akıl almaz. Partizan kalecisinin aşırı davranışları ve stratejik faullerle dün ilk devre adeta oynanamadı. Ve Hategan ilk kartı göstermek için Miletic’in 43’teki aşırı sertliğine kadar bekledi.

Vodafone Park’ta öyle bir ilk yarı oynandı ki, tabela kalksa ve maç 45 dakika uzasa, hayır diyemeyeceğiniz berbat bir devre yaşattı sporseverlere Partizanlılar!

Gözlemcisi, Hategan’ın performansını nasıl değerlendirdi merak ediyorum doğrusu. Partizanlılar’ın anti-futboluna rağmen Beşiktaşlılar inatla futbol oynamaya çalıştılar ilk yarıda.

Medel mükemmel mücadele etti, Quaresma-Caner kanat değiştirdikten sonra etkililerdi. Bir buçuk pozisyondan 2 gol çıkarttı adeta siyah beyazlılar.

İkinci devrede Partizan nihayet futbol oynamayı -en azından- denedi. 15 dakika içinde 3 oyuncu değiştirdiler, stoper çıkarıp ikinci santrforu soktular. Beşiktaş gibi kaliteli bir takım için oynamak isteyen rakip çok daha avantajlı.

Beşiktaş, Larin’in duvar olmasıyla pozisyonlar buldu, golü yine müthiş Quaresma-Pepe bağlantısından üretti. Ve Avrupa Ligi üst turları için şimdiden umutlandırdı bizi.

Milli maç arasına Galatasaray 5, Fenerbahçe 6, Beşiktaş 10 resmi maç oynamış olarak girecekler. Siyah beyazlılar bir miktar fazla yoruldu ama ayarların oturması açısından da bu 10 maçlık fikstürün Güneş’e yardımcı olduğuna inanıyorum ben. 10 maçlık ince ayar süreci geçiren Beşiktaş’ı, Eylül ortasından itibaren daha iyi günler bekliyor bence.


YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA
DÜN Vodefone Park tribünleriyle birlikte ben de coşkuyla söyledim İzmir Marşı’nı. Eminim televizyon başında tüm ulusun da tüyleri diken diken olmuştur. Bu vesileyle Zafer Bayramı’mızı kutluyor, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve şükranla anıyoruz.


OĞUZHAN ÖZYAKUP'UN GOL SEVİNCİ
OĞUZHAN, 45’te attığı golden sonra kulaklarını tıkayarak yaşadı gol sevincini. Elbette eleştirilere kulaklarını tıkayıp işini en iyi şekilde yapmaya çalışması takdire değer.

Ama ondan yaşça büyük bir ağabeyi olarak ufak bir ipucu vermek isterim genç adama: Eleştirilerin büyük kısmı da doğru maalesef, Oğuzhan.

Çaban yetersiz, gelişimin yetersiz, ciddiyetin yetersiz. 6-7 yıldır şutunu hiç geliştirememen ve kalecilere hâlâ geri pas verircesine şut atman yetersiz. O yüzden kulaklarını biraz da açmanda fayda var sanki.


MAÇIN SORU İŞARETİ
MAÇIN başında Necip’le Scekic feci biçimde çarpıştılar. Sağlık görevlileri içeri girdi, oyun dakikalarca durdu. Sonra iki oyuncu da devam ettiler. Ama ikisi de bir süre oynadıktan sonra ağrılarla oyunu terk ettiler. Sahi bu sağlık görevlileri niye devam ettirdi bu iki adamı?


MAÇIN DİKKAT ÇEKENİ
CHELSEA’nin yatırım yaptığı bir oyuncu 21 yaşındaki Danilo Pantic... Sırasıyla Vitesse’ye, Excelsior’a ve Partizan’a kiralamışlar. Maçın
her anında vardı, gerek oyun zekası, gerek asist ve şut denemeleriyle dikkat çekti doğrusu.


MAÇIN HAMLESİ
PARTİZANLILAR’ın faullerle ve anti-futbol stratejisiyle oyuna imkân vermedikleri ilk yarının ortalarında Şenol Güneş’in Caner’le Quaresma’nın yerini değiştirmesi, maça direkt tesir etti. Caner sağdan sola diyagonal paslarla değiştirdi gidişatı.

MAÇIN ADAMI: Pepe

Yazarın Tüm Yazıları