Yıldızlar devreye girince...

Arda, Emre ve Visca sazı eline alınca Başakşehir üç puan kazandı.

Haberin Devamı

BAŞAKŞEHİR, ligimizin tecrübe, akıl ve kalite bakımından en değerli takımı diyebiliriz. Topa sahip olmayı, pas yapmayı ve oyunu kontrol ederek oynamayı seven bir anlayış içerisindeler. Bu mentalitenin daha da iyi uygulamaya koyulması için Abdullah hoca her yolu deniyor. Tıpkı Mahmut’u defansın göbeğinde kullanması gibi... Başakşehir takımı bu düşüncelerini her maçta ve her yerde uygulamaya çalışıyor. Diğer taraftan Yeni Malatyaspor ise özellikle zorlu maçlarda tam tersi bir anlayışa sahip...

Tıpkı yıllar öncesinin İBB’nin (Yeni adıyla Başakşehir’in) ilk yıllarında olduğu gibi topu rakibe verip iyi savunma yapıp hızlı ataklarla tehlike yaratmak ya da duran toplarla etkili olmaya çalışıyorlar. Ne de olsa Erol Bulut, Abdullah Avcı’yla beraber çalıştı. İlerleyen yıllarda tıpkı Abdullah Hoca’nın takımında yaptığı devrimi yapabilir mi? Onu da bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

BAŞAKŞEHiR’iN iKi SORUNU

OYUNUN gidişatı gole kadar hem Başakşehir’in hem de Yeni Malatyaspor’un istediği gibi gitti. Bu süreçte Başakşehir oyunu kontrol ederken iki sorunla karşılaştı. İlk olarak topu kaptırdıklarında rakibin hızlı ataklarında rakibi karşılamakta sıkıntı yaşadılar. İkincisi de topa sahipken hücum bölgesinde hızlı oyunu ve hareketli olmayı tam anlamıyla gerçekleştiremediler. Ama bu eksikleri telafi edebilecek tecrübe ve kaliteye sahip bir takım Başakşehir. Ve maçta mutlaka gidişatı değiştirebilecek isimleri de devreye sokuyorlar. Dün de, Arda, Emre ve Visca bu anlamda baş rolleri üstlendiler.

BU EKiP iÇiN ZOR DEĞiL

BAŞAKŞEHİR öne geçtikten sonra skoru korumasını başaran, hele ikinci golü de bulmuşsa rakibine puan vermeyen bir kurguya dönebiliyor. Tabii bunu yapan da hocaları. Dün de ikinci golden sonra hemen hamleleriyle dönüşümü gerçekleştirdi. Aslında en önemlisi, sahada ne yapacağını bilenlerden oluşan bir ekip... Doğal olarak ne istenildiğini bildiklerinde de, gerisi onlar için hiç de zor olmuyor.

Maçın adamı: Visca.

Yazarın Tüm Yazıları