Düzenli, düzensizi yendi!

Tahincioğlu BSL 7. Hafta açılış maçında Beşiktaş Sompo Japan, ilk üç çeyreği yakın geçen karşılaşmanın sonucunda İBBSK’yı 94-83 mağlup ederek ligdeki beşinci, arka arkaya da sekizinci galibiyetini elde etmiş oldu.

Haberin Devamı

Hücum ribauntları yine Siyah-Beyazlılar’ın başını bolca ağrıtırken, DJ Strawberry’nin yıldızlaştığı maçın anahtar sözcüğü, “düzenle ve düzenli oynamak”tı. Kara Kartallar, rakibinin aksine bu düstura harfiyen uyarak ayakta kalıp galip geldi.Maçın ilk düdüğüyle birlikte alışılmadık ölçüde yüksek bir dış şut yüzdesiyle sayıları üçer üçer bulan Beşiktaş, ilk çeyrekte farkı çift hanelere kadar yükseltti. Geçtiğimiz hafta içerisinde yeni transferi Dulkys’in uzun süreli bir sakatlık yaşamasının şokuyla maça moralsiz ve eksik çıkan İBB, Klobucar’ın yaratıcılığı ve Buva’nın pota altındaki inanılmaz bitiriciliği ile maça tutundu. Devamında eski Beşiktaşlı (dert sebebi, derman yoksunu) Michael Thompson ve günden güne kıymetini katlayarak arttıran Bircevic’in basketbolun en temel kaideleriyle gerçekleştirdiği basit hücumlar, İBB’nin farkı 6 sayıya kadar indirmesini sağladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın akıcı hücumlarda ikili oyun savunamama zaafını Bircevic ve Buva’nın bitiricilikleri ile cezalandıran İBB, Thompson’ın o alışık olduğumuz ‘tavsama’ ve ‘düzen dışına çıkma’ huyu yüzünden, özellikle savunmada ipleri bir an gevşetti ve ilk periyoda çok iyi başlayan Diebler (18s) ile Strawberry dış şutlarla bu hataları cezalandırarak Beşiktaş’ı çeyrek bitiminde 26-19 öne taşıdılar.İkinci çeyrekle birlikte Sertaç ve Lima’dan çeşitli varyasyonlarla yararlanmaya başlayan Kara Kartallar, Kenan’ın ve Diebler’ın akıl dolu asistleriyle uzun süre sayı bulmakta zorlanmadı. Lakin Boatright’ın vasatı aşamadığı bu günde, bir gömlek alt muadili Thompson’a kaptırdığı nice top, potamıza yol, su ve bilumum hizmet (bkz. hızlı hücum sayısı) olarak yansıdı. Dahası, büyük ribauntçu Buckner’ın oyuna girmesiyle, o kronik hastalığımız yine baş gösterdi ve maç içinde toplam 14 hücum ribaundu vererek rakibe ikinci şans promosyonları dağıttık.Neyse ki asistlerde, dış şut yüzdesinde (%56) ve dış şut savunmasında (rakip: 6/18) oldukça iyi bir gün geçirdiğimiz ve rakip her ne kadar tam sahada adam adama sıkı ve sert baskı yapsa bile düzenimizden çıkmadığımız için, Sakarya BŞB veya Daçka maçlarında yaşanılan krizler nüksetmedi.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKEN NOKTALAR
Ayrıca skorun yakınlaştığı her an, ikinci yarının en sıcak eli Strawberry’nin dış şutları bize rahat bir nefes aldırdı. Çok iyi bir gün geçiren Strawberry, bu defa oyun kurucu değil şutör yanıyla maça damga vurdu ve tam 25 sayı üreterek takımın en skorer ismi oldu.Rakibin çok faul yapmamasına karşın, özellikle uzunlarımız yönünden yine bolca faul problemi yaşadığımız bu günde, yine kimliğimizi tümden yansıtan bir oyun oynadık ve sonlarda Thompson ve Bircevic’in bireysel çabalarına Sertaç (14s), (nadir skorer performanslarından birini sergileyen) Kenan ve Strawberry ile iyi cevaplar vererek maçı 94-83 kazandık. Dikkat çeken noktalar ise, şöyleydi:1. Üst üste 4. maçımızda en az bir kez sportmenlik dışı faul yapmış olduk.2. Semih, sahaya ilk beşte çıktıktan sonra sadece ilk periyodun ilk beş dakikasında oynayabildi.3. İkili oyun müdafaası ve hücum ribauntları yine bize ecel terleri döktürdü.

Haberin Devamı

Toplam ribauntlarda 21-33 geri kaldık ve dış şut yüzdemiz sayesinde “ucuz kurtulduk”.4. Rakibin birkaç üst düzey oyuncusundan birisi olan Klobucar sürekli koç Ertuğrul Erdoğan ile tartışma halindeydi.5. Diebler ve Strawberry, giderek kumandanlık rollerini benimsiyorlar. Sertaç ise, her eve lazım ve her derde deva bir uzun olmayı sürdürüyor. Clark, henüz ritmini bulamadı.6. Potaya gitmeyi veya topu içeriye, uzunlara indirmeyi hatırladıkça, her şey güzelleşiyor.Kendisi gibi oynayan, kaliteden ve sistemden ödün vermeden kazanan Beşiktaş’a ve son topa kadar mücadeleyi bırakmayan İBB’ye tebrikler. İlkan Karaman, sakatlıklar bir yana, eskinin aksine kafasını basketbola verebildiği sürece ligimize değer katacak bir modern uzun haline gelecektir. Şut ritmini halen bulamayan Weems ise, savunma yönünden en parlak zamanlarını yaşıyor.

Yazarın Tüm Yazıları