AYARLARA, NE OLUYOR !

Bir aygıtın çalışmasını düzene koyma işine veya bir aygıtın gereken işi yapabilmesi durumuna, ayar denir.

Haberin Devamı

Giray Bulak, geçen haftaki Altınordu yenilgisini yorumlarken, çuvaldızı kendisine de batırarak, gereken ayarı yapmıştı. Bu sözün üzerine laf söylemedik. Hatta sosyal medyada haksız hırpalanan, Uğur ve Sedat kardeşime; kumaşınız gayet iyi, ayara gerek yok, seslenişiyle, arkalarında durmuştum.
21. haftada, Ankaragücü ile karşılaşıtık. 4 haftadır ayarı kaçıktı. Sadece 2 puanları vardı. Önce liderliği sonrasında ikinciliği kaybederek, 3. sıraya inmişlerdi.
İsmail hoca, önceki müsabakalarda sahaya çıkarttığı 11'de yerli oyuncuları tercih ederse, kanatlardan, yabancı oyuncuları tercih ederse de temaslı ve dikine, futbol oynuyordu. Putsila ve Mbamba ile yabancıların azınlıkta kaldığı oyuncularla ön alan baskısıyla maça başladı.
Giray hoca ise Furkan'ı oynatarak, geçen hafta ayarını bozduğu, dirençli orta saha ayarına dönmüştü. Burak'la da rakip savunma gerisine atılacak uzun toplarla gol arıyordu.
Rakibin, deplasman tribününü dolduran taraftarıyla, 4-4-2 dizilişinde erken gol istediği belliydi. 2. bölgede çok oyuncuyla kaldı. Savunması da ileri çıkıyordu. Gençer-Sedat-Ferhat üçlüsüyle, ataklarımızı kesti. Aradıkları korneri erken buldular ve 4. dakikada bay kafa lakaplı Umut'la 1-0 öne geçtiler. Erken gol yeme ayarımız, bozulmadan devam ediyordu. Çabuk toparlandık ve her iki kanattan gelmeye başladık. 10. dakikada kaleci Korcan, maçın kırılma anında gole izin vermedi ve Ankaragücü oyunda kaldı. 16. dakikada kullandıkları 3. kornerde, Putsila, skoru 2-0 yaptı. Önceki maçlarda, duran toplarda böyle hatalı duran bir savunmamız ve adam paylaşmamız yoktu, şimdide, duran top ayarımızla oynanmıştı.
Bu dakikadan sonra Otoo ortaya geldi, tuttuğu toplarda kazandığımız faulü çabuk kullandık ve Burak'la kazanılan penaltıyı, kaptan Nizamettin gole çevirdi. Fark, bire inmişti. Etkili oyunumuzu, bolca yere yatan ve yerde kalan rakip soğuttu. Soyunma odasına, ümitle giriyorduk.
Ümitle başlayan ikinci yarının 50. dakikası, yine duran top, skor 3-1 olmuştu, resmen yıkıldık. Çizgi halinde duran savunmamız, adam tutmayan savunmamız, toplara çıkmayan kalecimiz, ne biçim ayar bu ! Sonrasında futbola katkı sağlamayan oyuncu değişiklikleri ve boşa geçen 44 dakika. Otoo, neden çıktı veya Oğuzhan neden girmedi, anlamadım !
Giray hocam; ayarlara, ne oluyor !
Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan ve şirketleşen, Balıkesirspor görmek istiyoruz.
Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları