Rusya nereye koşuyor?

İngiliz medyasının doping yapmakla suçladığı Rusya Milli Takımı, Dünya Kupası’ndaki ilk iki maçlar göz önüne alındığında en çok koşan takım oldu. Ev sahibi ekip, gruptaki ilk iki maçta toplam 233 kilometre koştu. Futbolcu bazında da ilk sıra Ruslar’ın oldu. Golovin 25 kilometreyle zirveye oturdu.

Haberin Devamı

İNGİLİZ medyasının dopingle suçladığı Rusya Milli Takımı, şu ana kadar turnuvanın en çok koşan takımı oldu. Ev sahibi ilk iki maçta 233 kilometre mesafe kat edip 32 takım arasında birinci oldu. Takımın genç yıldızı Golovin de maç başına 25 kilometreyle en çok futbolcu oldu. Takım arkadaşı Gazinski de 24  Km ile üçüncü sırada yer aldı.

Rusya nereye koşuyor

SON MAÇTA 98 KM

Ruslar ilk maç 118, ikinci maçta 115 Km koşarken son maçta koşu mesafesi düşen Rusya, Uruguay maçında 98 Km kat etti. İlk 2 maçta Avustralya ve Sırbistan ise 225’er kilometre koştular.

SALAH, MISIR’I BIRAKIYOR MU?

Mısır’ı Dünya Kupası’na taşıyarak büyük bir iş başaran Salah için dedikodular bitmiyor. Omuz sakatlığı nedeniyle milli takıma tam olarak katkı sağlayamayan Salah şimdilerde milli takımı bırakacağı yönündeki iddialarla gündemde.

Haberin Devamı

Mısır tarafından popülaritesinin sömürüldüğü gerekçesiyle turnuva sonrası milli takımı bırakıp tamamen Liverpool’a odaklanacağı konuşulan futbolcudan çok Mısır Federasyonu’ndan sürekli bir açıklama gelmesi de oldukça garip.

KANE TARiH YAZDI

Panama karşısında üç gol atarak hat-trick yapan İngiliz golcü Harry Kane, Dünya Kupası’nda tarih yazmaya devam ediyor. Milli takım kaptanlığına getirildikten sonra 7 maçta 9 gol atan Kane, Panama karşısında 32 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi.

İngiltere adına 1966’da Geoff Hurst, 1986’da ise Gary Lineker hat-trick yapan oyunculardı. Üçlemeyi tamamlayan Kane, bu Dünya Kupası’nda 6 isabetli şutta 5 gol atıp krallık yarışında da ilk sıraya yükseldi.

ŞiMDi SIRADA NE VAR?

Çok değil daha 2000’de milli takımı ailesiyle birlikte bir pubtan izleyen Kane şimdilerde Ronaldo ve Lukaku’nun önüne geçen bir gol makinesine dönüştü. Peki, şimdi Kane için sırada ne var?

MESSI’YE DEV PASTA

Messi’ye kendi boyutlarında dev bir doğum günü pastası hazırlandı. Messi’nin kampta küçük bir pastayla kutladığı 31.yaş gününde taraftarlar ve pastacılar daha cömertti. 60 kilo çikolatayla Messi’nin orijinal boyutlarından bir pasta yapan pasta ustalarını kutlamalı; Rusya’da heykelini diktiler

Haberin Devamı

FORTNITE ÇILGINLIĞI DÜNYA KUPASI’NDA

Fenomen video oyunu Fortnite’ın yarattığı akım Dünya Kupası’na da sıçradı. İngiltere’nin 6-1 kazandığı Panama maçının 36.dakikasında takımının 2. golünü atan Lingard, sevincini Fortnite dansıyla yaptı. Fortnite oynayan Dele Alli, Kane ve Maguire’a bu golle selam çakan Lingard danslarına devam edecek gibi.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları