Vitor Pereira kalmalı!

F.Bahçe kültürünün son yıllarda beğendiğim, saygı duyduğum bir felsefesi var; “Başlayan, bitirir.”Beş puan geriye düşse de Pereira, F.Bahçe’de ligi bitirmeli.

Haberin Devamı

Şampiyon olmaktan daha önemli değerler de vardır büyük kulüpler için... Ligin bitimine daha 6 hafta var. Bu ligde olmaz, olmaz. Ama bu kadar kötü bir G.Saray’ı yenemeyen F.Bahçe’nin, şampiyonluk şansı çok az.

‘OTORİTE’ iFLAS ETTİ

Ali Şen bir TV programında, “Pereira, Fenerbahçe’yi yönetecek bir hoca değil” dedi. Geçen yaz Yunan adası Leros’ta, AEK fanatiği lokantacı Dimitri de söylemiş, ben de bu sütunlarda yazmıştım, “Fenerbahçe, Pereira ile şampiyon olamaz” diye. İyisi kötüsü, Van Persie, Nani, Fernandao ile formasyon muhasebesi ve mücadelesi yaparken, Caner Erkin hepsinin önüne geçti ve Pereira defterini kapadı. Caner’in yaptığı hiç kuşku yok ki ekmeğe, otoriteye, ekibe, bir saygısızlık. Herhalde artık o da F.Bahçe’de kalmayacak. Ama Van Persie’yi, Nani’yi, Fernandao’yu hizaya getirdiğini sanan Pereira, kurduğunu sandığı otoritenin dün gece iflas ettiğini gördü.

Haberin Devamı

MAÇIN KIRILMA ANI

İlk 2 dakikada Muslera’nın göbekten gelen iki Fenerbahçe atağında kalesini gole kapatması.

KAYBEDEN FELSEFE

F.BAHÇE deplasmanda G.Saray’ı oyun olarak dağıttı, maça hükmetti. Başta Volkan Şen olmak üzere Fernandao, Van Persie, girdiği net pozisyonları değerlendirmiş olsa Fenerbahçe umudunu daha güçlü bir şekilde ileriye taşıyacak.

HER ŞEYi YAPTI

Aslantepe’de beraberliğe razı bir Galatasaray. Oyunu kontrol eden, goller kaçıran bir Fenerbahçe. Fizik gücü tatil modundaki bir Galatasaray. Kazanmak için her şeyi yapan, önce Van Persie’yi, Volkan Şen’i oyundan çıkarıp, Nani’yi yine oyunda tutan bir Pereira. Kenarlarda saklanan Podolski. Futbolu, ‘mahalle topu’ arzusu içinde oynayan bir Yasin. Galatasaray’da Selçuk, kalede Muslera, Hakan geceye imza koyanlar.

F.Bahçe için söylenecek tek şey, “Gol yemeden gol atıp maçı kazanırım” felsefesi dün Fenerbahçe’nin 2 puanla birlikte şampiyonluk şansını kaybettiği bir felsefe oldu. Maç öncesi Pereira-Caner, maç içinde Gökhan-Diego kavgası F.Bahçe’deki hedefe konsantrasyonun dağıldığının en açık işareti...

MAÇIN ADAMI

Volkan Şen, 20. dakikada, Fernandao 90’da mutlak pozisyonları değerlendirebilseydi F.Bahçe için yarın daha güzel olacaktı. Volkan Şen ile Fernandao maçın iki adamı.

Haberin Devamı

KİM ‘MAHKUM’ ETTİ?

İki devşirme bek Semih ve Olcan’la maça çıkarken defans göbeğinde rakibe daha 2 dakikada 2 gol şansı vermek ne demek? Donk’a ne demeli? Sahada olup, takımda olmayan birine 90 dakika dayanmak ne demek? Bunu Riekerink açıklamalı. G.Saray’ı kim bu hale ‘mahkum’ etti?

VE BEKLENEN SON...

PEREIRA ‘büyük’ takımların değil, ‘büyük olmak isteyenlerin’ hocası olabilir. F.Bahçe gibi bir kulübü ‘savunma hesaplarını güçlü tutup, gol arayan takım’ formatına sokarak en büyük hatayı yaptı. Dün ne yaparsa yapsın yine golü bulamadı. Çünkü alışkanlıkları izin vermiyor.

Yazarın Tüm Yazıları