Markovic direkt, Van Persie yedek

BARCELONA'da Guardiola 4-3-3'ü oynatırken orta sahadan Busquets'i stoperler Mascherano ve Pique'nin yanına çekerken, Iniesta ve Xavi'yi ileriye üçlüyü aktif olarak yolluyor ve tiki-taka denilen pas sayısı ve oyun kontrolüyle Barcelona'yı kupalara boğan bir sistem yaratıyordu.

Haberin Devamı


Van Persie'yi ileri üçlünün kenar adamı yapamazsınız... Artık F.Bahçe'de Markovic direkt oynar, Van Persie dün attığı gole rağmen yedekler arasında oturur. Guardiola gibi Topal'ı stoperler arasına çekip, Meireles ve Ozan'ı ileriye yollamak iyi de biraz riskli... Çünkü F.Bahçe'nin öndeki adamları koşmuyor. Özellikle ilk yarıda F.Bahçe yüksek tempolu ve baskılı oyun anlayışıyla Bursa'yı bozdu. Fizik kapasitesi tavan yapmamış F.Bahçe'nin ilk yarıda bulduğu 3 gol pozisyonunda da Nani vardı. Nani'nin attığı goldeki ustalığınıa saygı duyarız, ama müthiş çabukluk ve driplingle golü hazırlayan Markovic'in de hakkını yemeyelim. Nani'nin Meireles'e kestiği iki nefis ortada Meireles'e önce Mert sonra Aziz izin vermedi.Markovic'in Ozan'a verdiği nefis gollük pasta da Ozan, topun gelişine vurmadığı için golü yapamadı.


YOĞURDU ÜFLEDİ

Haberin Devamı


Molde maçının toy adamı Pereira dün adeta yoğurdu üfleyerek yedi. Çinlilerin tecrübe ile ilgili güzel bir sözü var: “En kestirme yolu arıyorsan daha önce o yoldan gitmiş birini bul.” Pereira'nın F.Bahçe'yi büyük hedeflere götürecek birikimlerde olduğuna inanmıyorum. F.Bahçeli futbolcularda, güvenilir ve güçlü bir rehbere sahip olduklarına inanmıyorlar. Yoksa Avrupa'nın yıldızlarını Türkiye'nin en pahalı starlarını on milyonlarca Euro vererek transfer eden bir takımın evinde dün gece yaşadığı sıkıntı, 90 artı 4'lerde gelen galibiyet golleri ve Molde önündeki hezimeti başka neyle açıklanacak.


İŞİNİ YAPIYOR


F.Bahçe'nin son 6 golünde 3 gol ve asistle sahne alan Nani büyük tecrübesini, biraz da takım oyuncusu olarak fizik gücünü artırıp koşarak sahaya yansıtmalı. Oyuna girdikten iki dakika sonra Kadıköy'de golle buluşan Van Persie de Nani gibi durarak ama en önemli yere gole vurarak işini yapıyor. Takım yine 10 kişi bence Pereira, Van Persie'yi sıkıntıya düştüğü maçların son dakikalarında oyuna alacak. Fenerbahçe defans göbeğinde bir sorun mu var bence yok, Fenerbahçe'nin takım savunmasında ciddi sıkıntılar var.
Ertuğrul Sağlam'ın yeni kadrosunda Dzsudzsak ve Advincula’ya diğerleri uyum gösterirse Bursa daha iyi yerde olacak.

Yazarın Tüm Yazıları