Eğer 3 yersen 4 atmalısın

BAŞKAN Fikret Orman seçim kararı aldı, demek ki bir şeylerden mutsuz.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Şenol Güneş’in başkanla arası sıcak değil, kafası karışık. Oyuncu seçimlerinde formsuz. Beşiktaşlı oyuncu çok şeyin farkında ve psikolojik olarak huzursuz.

Bu, Antalyaspor maçına kadar gelen lig ve Avrupa Ligi maçlarındaki tabloydu. Beşiktaş dün evinde rakibi sürklase ettiği ve sayısız gol fırsatını kaçırdığı maçta Antalyaspor’a yenildi. Şunu söyleyeyim, Oğuzhan ve Tolgay aynı takımda ayna maçta zor oynar.

Değerli taşlar genellikle renksizdir. Onlara renklerini veren içlerine karışmış olan değersiz taşlardır. Oğuzhan’ı büyüten Atiba, Sosa’yı iyi yapan Oğuzhan’dı. Anderson Talisca kendi başının çaresine baktı.

Beşiktaş dün 10 gol atabileceği bir maçtan yenik ayrıldı ama üçü yiyorsan daima dördü atmak zorundasın. İlk yarı üç defa Beşiktaş kalesine gelip üç gol atan Antalyaspor bile şaştı bu işe. Siyah beyazlı savunmanın dağınık hali Oğuzhan’dan başlıyor, Medel ve Tolgay’la devam ediyor ve alan paylaşımında uyumsuz çift Vida ve Pepe’yle bitiyordu.


SAVUNMA NEDEN BU HALDE?
PEPE Portekiz’de, Medel Şili’de, Vida Hırvatistan’da, Caner ve Gökhan Gönül Türk Milli Takımı’nın savunmacısı. Peki Beşiktaş savunması niye bu halde?

Üst üste gelen şampiyonluklarda topu yere indirip pasla orta sahaya geçen Beşiktaş düzeninde herkes daha iyiydi. Takımda herkes elinden geleni yapıyor ama üzerine düşeni yapmıyor. İlk yarı sendromu bu sezonun sıkıntısı. 45 dakikada üç gol yemek ve oyuna hükmedememek Beşiktaş’ın alıştığı bir şey değil.


VIDA GENİŞ ALANDA TAM BİR FİYASKO
BEŞİKTAŞ Marcelo’yu, Ersan’ı, Tosic’i, Atınç’ı sattı ama Vida’yı satamadı. Bu Vida bir bağlayıcı, yapıştırıcı değil. Hele ki geniş alanlarda tam bir fiyasko. Pepe ile uyumu da çok iyi değil. O kadar stoperi kolayca satan Orman neden Vida’yı elinde tuttu anlamadık gitti.

Beşiktaş’ın en ciddi sorunu: Tolgay’la Oğuzhan beraber oynar mı? İkisi de 8 numara olmak istiyor, Oğuzhan 10 numarada mutlu değil. İkinci yarı gördük ki biraz daha geriye gelince performansı artıyor Oğuzhan’ın.

Sonuç olarak Beşiktaş çok farklı kazanabileceği maçı kaybetti. Sebebi ilk yarıdaki savunma zaaflarıdır. Bu skorda Antalyaspor kalecisi Boffin’in kurtardığı 8 mutlak gol ve Beşiktaş’ın futbol şansının yanında olmaması da etken.


MAÇIN ARANANI: Beşiktaş Talisca’yı çok arıyor. Hem attığı golleri, hem de yanındaki arkadaşlarına verdiği güvenle Brezilyalının yeri doldurulmuş değil.

MAÇIN ADAMI: Boffin

Yazarın Tüm Yazıları