Agresif ama olumlu...

BİR takım kazanırken aynı zamanda seyredenleri de ikna etmeli.

Haberin Devamı

Oynadıkları oyunda bir tarz, arayış olmalı. Yani, oyunda lider olmalı. Dün akşamki Fenerbahçe gibi... Agresifliği olumlu kullanan bir veya birkaç oyuncuya her takımın ihtiyacı vardır. Dün F.Bahçe’de Topal, Kuyt, Emre, sağ-sol bekler ve hepsi...
Tatile lider gitmek, zirveyi de ele geçirmek için müthiş bir motivasyonla oynadı Fenerbahçeliler. Tempo yaptı, rakibe göre pozisyon aldı, müthiş istekliydi. Başakşehir futbolsuzluğa mahkum olurken, sebebi rakibi kovalamaktan, bozmaktan, oyun kurmaya zaman bulamayan orta sahasının zaafıydı.
Caner’in kullandığı köşe vuruşunda top, sağ bek Gökhan’a kendi yerinin ters tarafında, kale sahasının sol dışında geliyor. Gökhan’ın vurduğu kafayı Kuyt tamamlıyor ve golü atıyor. Bayern’den sonra Avrupa’nın en az gol yiyen takımı, rakiplerini gol bölgesinde bu kadar boş bırakmamalı.

SOW’UN HiKAYESİ...

1970’lerde Don Howe, ‘Supermac’ lakaplı santrafor Macdonald’ı rakip savunmayı açığa taşıma ve onları kandıracak yalancı koşular yapmaya zor ikna etmişti. Ama etti. İngiltere’de Alan Clarke, Martin Chivers, Frank McAvennie, 70 ve 80’li yıllarda İngiliz futbolunda Macdonald misyonunu sürdürdü. Bugün Fenerbahçe’deki bu adam Sow’dur. Gökhan ve Caner gibi iki açık-bekin varlığında Sow, sahanın kenarlarına gitmeye ikna edilse, farklı koşular yapsa, Kuyt, Alper, Emre, Topal ve diğerleri o boşluklarda gole çok daha yakın olurlar.
Sow’un 22, Semih’in 27. dakikalarda kaçırdığı goller dışında ilk yarı pozisyon yoktu başta... İkinci yarı Fenerbahçe rüzgarı yine sert esti. Son haftaların ve yetenekleri iyi yönetildiğinde gelecek yılların yıldızı Alper, nefis golüyle maçı 50. dakikada bitirdi. Fenerbahçe, yaş ortalaması yüksek ama bizim ligin en kaliteli ve alternatifli kadrosuyla şampiyonluğun en güçlü adayıdır.

İSMAİL KARTAL’IN YÜKSELİŞİ

Tam profesyonel Kuyt, Egemen, Topal, etkili iki bek, daha dingin Emre ve diğerleri ile F.Bahçe, kümede kalma yolunda can savaşı veren takımlar dışında artık zor puan kaybeder. F.Bahçe gibi oynamaya çalışan Başakşehir’in unuttuğu şey, atakları çeşitlendirmenin en iyi yollarından birinin defans yapmak ve kontraya çıkmak olduğu gerçeğiydi. Sonuçta ligde evinde 32 maçtır yenilmeyen, son 5 maçta 15 puan toplayan, 2015’e galibiyetle başlayan ve bugün itibariyle ligin zirvesine yerleşen F.Bahçe, şampiyonluk yolundaki fikstür avantajını geç de olsa bence kullanmaya başladı.
Son 4 yılı F.Bahçe’de antrenör olarak geçiren Kartal, 53 yaşında... Ki bence bu bir teknik adam için kamil bir yaş. F.Bahçe’yi şampiyonluğa taşırsa kimse şaşırmasın.

Yazarın Tüm Yazıları