Abbas, bağlasan durmaz...

İKİ defa, liderden 4 puan geride, evinde maça çıkmak ve mutlaka kazanmak zorunda olmak kolay iş değil.

Haberin Devamı

Ama Fenerbahçe bunu başardı. Şampiyonluktaki rakipleri Galatasaray’ı ve Beşiktaş’ı art arda yenerek, herkese şu mesajı verdi; “Zirve bensiz olmaz. Şampiyonluk benim hakkım.” Kötülerin çok olduğu bir maçtı. Avrupa’da UEFA lisans destekli 162 bin teknik direktör var. Hepsi bilir. Bir futbolcuyu oynatmak kadar, oynamaya hazır hâle getirmek de teknik direktörün görevidir. Heyecanını kaybetmiş, kafa olarak düşmüş bir futbolcuda böylesine ısrar etmek ve taraftarıyla karşı karşıya getirmek ve de Kadıköy’de dün akşamki gibi çirkin görüntülere imkan vermek, İsmail Hoca adına bir şanssızlıktı.
1 Mart’ta, bu sütunda yazdım; Kafka’nın büyük yapıtı, ‘Dönüşüm’de, işinden nefret eden ama şartlar gereği vazgeçemeyen ve dönüşümü bekleyen Gregor Samsa’dan farkı yoktu Emenike’nin... Ve dönüşüm, dün akşam gerçekleşti. Bu saatten sonra Abbas, bağlasan durmaz... “Emenike’yi kazanacağım” diye kendini riske atan İsmail Kartal, dünkü galibiyete Webo pasına, Sow golüne rağmen, Emenike’nin yarattığı tsunaminin etkisini takım içerisinde hissedecek. Oyuncular, güçlü ve güvenilir bir rehberleri olduğunu hissetmek ister. Bu Emenike olduğu kadar, Meireles, Sow, Webo ve diğerleri için de geçerlidir.

Haberin Devamı


OLMAZ BAY BILIC


OLMAZ Bay Bilic, olmaz... Ersan ile Necip, stoperde yan yana oynamaz. İkisi de savruk, dengesiz, kontrolsüz ve kademesiz. 19. dakikada Emenike’nin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu, biz çok maçta görüyoruz. Peki Bilic nereye bakıyor? Ve 90+1’de hesabını yaptığın 1 puan cepte iken, Necip yerini terk edip nereye gidiyor? F.Bahçe kalesinde işi ne?
Son haftalardaki düşüşü devam eden ve dün 1 puan hesabı ile sahaya çıkan Beşiktaş, 60 dakika rakip kalede gol pozisyonu bulamadı. Tolgay, Sosa, Veli ve Atiba’yla kontrollü ve ayağa pas düşüncesinde zamana oynadı ve de bazen başarılıydı. 80’de Ba’nın ve hemen ardından Oğuzhan’ın vuruşunda, 85’te Olcay’ın üstten dışarı attığı pozisyonlarda Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrılabilirdi. Ama F.Bahçe kendi evinde oyunu domine eden takımdı. 19’da Emenike, 20’de Kuyt, 40’ta Topuz, 56 ve 79’da Alper, 68’de Sow, gol için Beşiktaş kalesini ciddi şekilde yokladılar.

Haberin Devamı


WEBO OYNAMALI


BENCE Webo, İstanbul’da Fenerbahçe’nin vazgeçilmez santraforudur. Emenike gibi kontra özellikleri fazla olan bir oyuncuyu kullanmak yerine, Webo gibi güçlü fiziği, iyi pas trafiği ve geniş görüş alanı ile etkili bir oyuncuya Kadıköy’de ısrar etmek, İsmail’in doğrularından olacaktır. İsmail Kartal, formasını çıkarıp atan oyuncuyu, sahada tutarken kötüydü. Bilic haftalardır defansın göbeğine şaşkın şaşkın bakarken, Fırat Aydınus sahaya girip çıkan oyunculara sarı kartını cebinde saklarken, seyirci kendi oyuncusunu protesto ederken, hep kötüydü. Kötülerin çok olduğu maçtı ama benim gerçeğim şampiyonu derbiler değil Anadolu takımları ile yapılacak maçlar belirleyecek.

Yazarın Tüm Yazıları