SOĞUK SONUÇ...

Moskova’daki hava şartları, gruptaki puan sıralaması, takımların eksikleri ile birleşince orta sahada hapsolan, kale önlerine zor taşınan ve kısır bir oyun ortaya çıktı ilk yarıda.

Haberin Devamı

Zeminin, oyunun ve oyuncunun hızını kesen etkisi temponun düşük olmasının sebebiydi.
Aslında şartların böyle olması bizim için işi son maça taşıma açısından avantajdı. Ama ben hiçbir zaman Galatasaray’ın karakteri ve hedefi dışında bir oyun oynayıp da başarılı olduğunu görmedim. Galatasaray’ın, karakterinde var olan hücum oyununu oynamadığı ve idare etme anlamına gelecek beraberliği düşündüğü sürece iyi olması zor. Nitekim ya bireysel hata ya da rakibin rahat gelmesini sağlamaktan gol yeniyor zaten.
İlk yarıda bizi zorlayan saha, hava, donuk oyun ve Smolov’du. Lokomotiv’in bizi sıkıntıya sokabileceği anlarda Smolov vardı ve etkili işler yaptı. Ama asıl etkiyi, iş yapmayan, yapamayan bizim oyuncularımız yaptı. Eren’in takımın hücum organizasyonunu ve gol ihtiyacını karşılayamayacağı kesin. Maçın içinde bazen unutup ‘Eren de vardı’ diye aklınıza geliyor.
Rodrigues ve Onyekuru için etkili olabilecekleri ve iş yapabilecekleri bir maçtı ama soğuk, zemin ve takımın kötü formu onları da bitirdi. Asıl darbe ise orta sahadan geldi. Ndiaye’nin kötü oyunu, Fernando’nun formsuz hali ve rakiple mücadeledeki kayıplar, Lokomotiv’in hiç düşünmediği bir oyun ve skora sahip olmasını sağladı. Sadece Ozan bu mücadeleyi gösterip ayakta kalan oyuncuydu.
Galatasaray’ın orta sahadaki direnci kaybolmuşsa ya da orta sahadaki etkinliği yoksa, zaten kazanma şansı çok düşük. Şampiyon olduğu yıllarda her zaman çok iyi orta sahalara sahip olan Galatasaray için bu formdaki orta saha ilerleyen haftalar ve hedef için ciddi sorun.
Galatasaray’ın kaybetmesine sebep Lokomotiv mi yoksa soğuk ve şartlar mı sorusuna ben ikincisi cevabını veririm. Normal şartlarda, Lokomotiv’e kaybedecek bir takım değil Galatasaray. Sadece o da değil. Grubu kaybedecek ve çıkamayacak bir takım da değil. En rahat gruptan çıkabileceği dönemde en sıkıntılı haftalarını yaşadı ve büyük fırsatlar kaçtı. Ligin ilk yarısını, hem Şampiyonluk yarışı hem de Şampiyonlar Ligi için kayıp devre olarak görmek lazım.

Haberin Devamı

TERiM BASKIYI HiSSETTi
Galatasaray için en büyük tehlike Fatih Hoca’nın durumu. Hoca, aldığı cezalar ve bu cezalara gösterdiği tepkiler ile bilinen durumun dışına çıktı ve bu durum hoca üstünde baskı oluşturdu. İki bekten neredeyse hiç katkı alamayan, orta sahada hiç varlık gösteremeyen, önde adeta forvetsiz oynayan, bireysel hata yapan bir takımın kazanması normal olmazdı. Rakip Lokomotiv Moskova olsa bile...

Yazarın Tüm Yazıları