Rüya gibi bir ilk yarının ardından nefesimiz bitti

Şampiyonlar Ligi’nde nasıl mücadele edilir ilk devre bunu kusursuzca gösterdik.

Haberin Devamı

Galatasaray, tarihinin en iyi ilk yarılarından birisini oynamasına rağmen yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince sahadan boynu büyük ayrıldı. Skor, kimseyi yanıltmasın. Başımız dik, oyunumuz rakibi kendi sahasına hapseden nitelikteydi. Ne yazık ki bu seviyeler, atanla atamayanı daha rahat ayrıştırabiliyor..

iCARDi-KEREM ŞUT YAĞDIRDI 

OPTA’nın veri toplamaya başladığı 2003-2004 sezonundan beri, Bayern Münih Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez bir takım karşısında ilk 45 dakikada kalesinde 16 şut gördü. Bu 16 şutun 12’si İcardi (7) ve Kerem Aktürkoğlu’ndan (5) geldi. Yanlış olmasın, 16’dan bir önceki rekor 15 ya da 14 değil. 13 ile Real Madrid. Bundesliga’da en son bu rakamdan fazla şut yediği ilk yarı 2008 yılında Wolfsburg mücadelesi.

RiSKLi VE CESUR PLAN 

Haberin Devamı

Okan Buruk riskli, bir o kadar da cesur bir plan ile sahadaydı. Önde orta sahaları da prese katarak 6’lı bir baskı, geride ise Bayern’in kenarları, Musiala ve Kane ile 4’e 4 bir oyun. Saha içinde birçok kez bu ayrımı gördük. Öndeki baskı o kadar iyi işledi ki Galatasaray Alman ekibinin birebir beceriyle yarattığı birkaç tehlike dışında kalesinde organize hiç tehlike görmedi ilk yarıda.

Kerem, Ulreich’ın çıkardığı volesindeki beceresinin çok daha azını diğer pozisyonlarda gösterse ya da Kazımcan rakibi unutup sonra erken hamle yapmasa soyunma odasına önde gitmemiz kaçınılmazdı.

NEYE UĞRADIKLARINI ŞAŞIRDILAR 

Sarı kırmızılılar, Avrupa devini önce sağ kenar odaklı çapraz paslar, sonrasında Kerem’in savunma arkası koşularıyla o kadar zor durumlara soktu ki Tuchel ve öğrencileri neye uğradıklarını şaşırdılar. Bu kadar hırpalanmış bir ilk yarının ardından Bayern’in tepki vermesi kaçınılmazdı. Öyle de oldu. Dengede giden bir ikinci yarıda Kane’in son vuruş becerisi ile önce skoru, sonra oyunu ve 3 puanı aldılar.

TEMPONUN DÜŞMESi NORMALDi

Şiddetli önde baskının ardından Okan Buruk’un öğrencilerinin temposunun düşmesini de normal karşılamak gerek. Belki rakibin 36 maçlık yenilmezlik serisini sonlandırmayı başaramadık ancak Şampiyonlar Ligi sahnesinde kıran kırana liderlik mücadelesi nasıl verilir? İlk yarı bunu kusursuzca gösterdik.

Haberin Devamı

Birkaç oyuncuya ayrı parantez gerek. Neredeyse hatasız oynayan Abdülkerim... Öndeki baskının bayrak adamı Torreira... Böyle bir maçta, yenikken Panenka penaltısı deneyecek kadar yürek yemiş İcardi ve her pozisyonun içinde olan Kerem... Ah bir de girdiklerini değerlendirebilseydi.

Yazarın Tüm Yazıları