İsviçre çakısı Barış Alper

Onu bekte oynatmak risk ancak hücumda yaptığı katkılar çok önemli.

Haberin Devamı

İlk 11’leri gördüğümde merak ettiğim iki temel nokta vardı. Daha enerjik bir ön tarafın baskı becerisi nasıl olacak? Torreira‘nın olmadığı bir orta saha ne kadar geçirgen olacak? İkisinde de saha içinde gördüklerim beklentilerim ile paralel oldu.

Dinamik bir ön taraf, Galatasaray’a etkili bir pres gücü getirdi. Barış Alper’in de katılmasıyla geçen sezonun iyi zamanlarına paralel bir baskı kalitesi gördük. Orta saha ise çabukluk ve sertlik anlamında eksik kalınca, sarı kırmızılılarda merkez daha geçirgen hale geldi.

Ümraniyespor alt ligin son haftalarda formda takımlarından biri. Emre Demir ile Barış Alper’i zorlama ve Abdülkerim üzerinden oyun kurdurmayacak şekilde pozisyon alma Mustafa Gürsel’in iki temel stratejisiydi.

İLK 30 DAKİKADA BİTİRİCİLİK ANLAMINDA SIKINTI YAŞADI

Haberin Devamı

İlk yarım saat, Galatasaray’ın ürettiği, rakip kaleyi denediği ama bitiricilik anlamında sıkıntı yaşadığı bir bölümdü. Barış Alper 23. dakikada topu kendi ağlarına gönderdiğinde Okan Buruk’un öğrencilerinin rakip kaleye gönderdiği 9 şut vardı. 10 dakikalık bir duraklamanın ardından tekrar vites artırınca ilk yarı bitmeden skoru çevirmeyi başardılar.

Kerem Demirbay adım adım ilk 11’deki yerini sağlamlaştırıyor. Duran top becerisinin yanına akan oyunda iç bölgelerden orta ve ceza sahası koşuları ekleyince, üç golün asistinde onun ismi vardı.

BARIŞ, ÇİZGİDEN ÜRETİMDE SACHA BOEY'DEN DAHA İYİ

Barış Alper tam bir İsviçre çakısı. Onu bekte oynatmak her zaman risk çünkü vücut pozisyonu ve hamle zamanlamasında doğal olarak sıkıntıları var. Yine de hücum yönünde sağladığı dripling, çalım ve orta becerisi önemli. Çizgiden üretimde Boey’in bir seviye üstüne çıkmayı başardı.

Maçın hayal kırıklığı yaratan ismi ise Halil Dervişoğlu. Maçın bazı bölümlerinde Galatasaray ritmini çok yukarı çıkarsa da saha içerisinde penaltı dışında etkin olduğu bir anı hatırlamak mümkün değil.

Yazarın Tüm Yazıları