Djiku mu Amartey mi? İşte bütün mesele bu

Şenol Güneş temmuz ayında bu iki futbolcu arasında seçim yapmıştı.

Haberin Devamı

Daniel Amartey kötü oyuncu diyemem. Ganalı oyuncuya stoper oynamaz da diyemem zira Brendan Rodgers’ın Leicester City’sinde üçlü savunma sisteminde yer almışlığı var. Yalnız şunu söyleyebilirim: Halihazırdaki Beşiktaş’ın durumunda, bu oyuncu grubuyla Amartey’e stoperde güvenmek fazlasıyla riskli.

Aslında Beşiktaş'ın bu sezonki performansı, temmuz ortasında Şenol Güneş'in bir basın toplantısına kadar indirgenebilir. Ne diyordu tecrübeli teknik adam? "Amartey'i hem stoper hem orta sahaya düşündük. Djiku'yu da konuştuk ama ikisinden biri tercih edildiği zaman Amartey'i tercih ettik."

Ganalının sezon başından beri orta saha oynadığı maç sayısı: 0. Djiku’nun performansını detaylandırmama gerek yok sanırım.

KOLAY GEÇMESİ BEKLENİYORDU

Alanyaspor karşılaşmasını teknik taktik, sistem üzerinden değerlendirmek zor. Colley’in erken gelen golüyle oluşan maçın kolay geçeceği beklentisi, kısa sürede yerini Akdeniz temsilcisinin Semih-Muleka ikilisinin arkasındaki alanlardan sürekli olarak bindirmeleriyle beraberlik golü beklentisine dönüştü. Amartey’in hatasında müthiş bir dokunuş yapan Yusuf da beklentiyi gerçeğe çevirdi. Siyah beyazlılar kırgın, yorgun ve kırılgan. Oyuncusu da bu ruh halinde, taraftarı da. Sahada olanı da var, olmayanı da. Tribünde olanı var, olmayanı da. İşte böyle bir sezon. Maç da aynen bu şartlarda geçti. Ta ki Demir Ege oyuna girip 53. dakikada direği sıyıran şutu çekene kadar. Genç oyuncunun şutu, bir anda önce tribündeki, sonrasında sahadaki enerjiyi değiştirdi.

Haberin Devamı

SÖZ ARTIK HASAN ARAT'TA

Değişikliklerin de etkisiyle Beşiktaş, son yarım saati Beşiktaş gibi oynamaya başladı. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri bir gol bulup kötü gidişatı tersine çevirebilirdi fakat son dakikalarda önce yine Amartey’in pas hatasıyla başlayan Alanyaspor’un derslik geçiş hücumu, sonrasında Mert’in hatasında gelen 3. gol Dolmabahçe’de bir kez daha kâbus yaşattı. Sanırım artık söz, ocak ayında yeni kadro yapılanması için ilk adımlarını atacak olan Hasan Arat ve yönetiminde.

Yazarın Tüm Yazıları