Bir Vincenzo Montella filmi: İtalyan işi

Bir teknik direktör olarak, oyuncularınızı kafanızdaki plana inandırdığınız derecede güçlüsünüzdür.

Haberin Devamı

Vincenzo Montella, Hırvatistan karşısında sadece maç önü açıklamalarıyla doğru orantılı bir oyun oynatmakla kalmadı. Aynı zamanda öğrencilerini ve kamuoyunu da kâğıt üzerindeki stratejisine ikna etti. Sahaya çıkan kadroda, Süper Lig’den 8 oyuncu bulunuyordu ki bu son maçlarda pek denk geldiğimiz bir durum değil. Ayrıca Fenerbahçe’den 4, Galatasaray’dan 3 isimle birbirini tanıyan isimlerden kurulu bir 11 vardı.

BİZ BÜYÜRKEN HIRVATİSTAN KÜÇÜLDÜ

Plan netti. Önde merkezi koruyarak, 6 oyunculu bir baskıyla topu Hırvatistan’ın beklerine yönlendirmek ve oyunu kalemizden uzak tutmak. Bu 6 oyuncuyu da ikiye bölmek lazım. Kerem-Barış Alper koşup rakip savunma hattının yerleşimini dağıtan ikili. Kalan 4’lü ise bozucu ve pasör oyuncuların kusursuza yakın bir karışımı. İlk düdükle birlikte farkımızı hissettirdik. Sahadaki düzen verimli olunca, oyunda biz büyürken Hırvatistan küçüldü. 2. dakikada Barış Alper ile başlayan ataklarımız, 5-9-13. dakikalarda benzer kontralarla devam etti. 30. dakikada ise Brekalo’nun kaptırdığı top, Hırvatlar ne olduğunu anlayıncaya kadar kalelerine gol olarak döndü.

Haberin Devamı

HELAL OLSUN SANA İSMAİL YÜKSEK

İkinci yarının ilk 15 dakikası, maçı koparacak şansları elde ettik. Önce Kerem’in son pası veremeyişi, sonrasında Barış Alper’in kaçırdığı pozisyo. Ardından 62’de İrfan Can’ın kafası, 64’te Hakan’ın şutu. Fişi çekip eve dönebilirdik. Dalic’in 63’te yaptığı üç değişiklikle oyunun gidişatı değişti ve kalemizde tehlikeler görmeye başladık. Samet ve Uğurcan’ın savunma hamlelerine Montella’nın enerji enjekte eden değişiklileri eklenince üç puanı hanemize yazdırmayı başardık. Bir adama özel iki cümle yazmak lazım... Transfer dönemi bittiğinde Fenerbahçe’nin zayıf karnı gibi gözüküyordu. Günler geçtikçe sadece takımının değil, Milli Takım’ın da vazgeçilmezi olma yolunda ilerliyor. Sertliği ve top kapma becerisi zaten elit seviyede. Pas tercihlerinde de mükemmel oynayınca, sahanın yıldızı oldu. Helal olsun sana İsmail Yüksek!

Yazarın Tüm Yazıları