Bir ileri iki geri

Alper Atamer yazdı

Haberin Devamı

Puan kayıpları serisine geçtiğimiz hafta son veren Altınordu, evinde ağırladığı Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldı.

Maç öncesinde hafif yağan yağmurla beraber ağırlaşan zemin, zaman zaman  iki takım oyuncularına pas ve pas kontrolü açısından sıkıntılar yaşatsa da, maçın ilk 30 dakikasında bir futbolseverin isteyeceği her şey mevcuttu İzmir Bornova Stadyumu'nda. Kaçan goller, direğe takılan şutlar... 90 dakika sonunda 1 penaltı, 2 direkten dönen top ve toplamda 18 gol pozisyonu seyrettirdi her iki takım oyuncuları...

Altınordu ilk golü buluncaya dek, şu ana kadar izlemediğimiz kadar istekli ve golü düşünen bir futbol yansıttı sahaya. Geçen hafta kazanılan 3 puan sonrası gelen özgüven çok net bir şekilde görüldü. İlk yarı özelinde, geçtiğimiz maçlara göre yapılan top kayıplarını minimum seviyeye indirmiş, şuurlu bir şekilde pozisyon yaratmaya çalışan ve sadece golü düşünen bir Altınordu izledik. 18.dakikada kazanılan penaltı vuruşunda Kerim Avcı'nın ayağından bulunan gol sonrasında dahi Altınordu'nun hala 2. golü düşünüyor olması ve oyunu tamamen Adana ekibinin sahasına yıkması, Altınordu hanesine uzun vadede kazanç olarak yazılması gerekenlerdendi.

Haberin Devamı

Maçın kırılma anı ise 36.dakikada Barış Alıcı'nın çok net pozisyonda topu ağlara gönderememesi oldu. Altınordu iyi top oynuyor, gol pozisyonlarına giriyor fakat değerlendiremiyordu. Futbolda da çok fazla gol kaçırmak hayra alamet değildi.

Keza korkulan da başa geldi...İlk 45 dakika boyunca gol pozisyonlarına giren, sadece golü düşünen, oyunu Adana Demirspor sahasına yıkan Altınordu gitti, yerine skoru korumaya çalışan, golü 2.plana atan  ve oyunu rölantiye alan bir Altınordu geldi...

''En iyi savunma hücumdur'' Tarihin tozlu sayfaları, bu prensibi dikkate almayıp, kendi yarı alanıma gömülerek skoru koruyayım ve böylelikle rakibime fazla pozisyon vermeyeyim diyenlerle dolu. Her daim görülmüştür ki, bu tezi savunanlar fena halde yanılır ve korkulan başa gelir. 

Bu örnekten bir kesit yaşandı bugün...Kendi birinci ve ikinci bölgesinde Adana Demirspor'u bekleyen Altınordu, hücumu aklının bir köşesinden bile geçirmedi. İlk yarıda izlediğimiz o göze hoş gelen futbolun kırıntısını dahi bulamadık ikinci yarı itibariyle. Sadece gol yememeyi düşünen ve ona göre oyununu kurgulayan Altınordu'nun korktuğu başına  58.dakikada geldi. Son haftaların etkili golcüsü Atabey'in usta vuruşu kafa golüyle Adana Demirspor beraberlik golünü buldu İzmir'de...

Haberin Devamı

Yenilen gol sonrası, tekrar ilk yarının başındaki gibi sadece gol bulmayı  düşünen ve etkili ataklarla Adana Demirspor kalesinde gollük pozisyon üreten bir Altınordu'yu bekleyenler  bir kez daha yanıldı. 

Bu sefer her iki takım da skoru korumaya yönelik oynayınca, oyun tatsız tutsuz hal almaya başladı. Zaman geçirmeye yönelik yapılan hareketler, maçın son diliminde sayısı hızla artan oyuncu değişiklikleri ve etkisini iyice hissettiren sağanak yağış, oyunu iyice soğuttu ve mücadele sonunda her iki takım hanesine birer puan yazıldı. 

Geçen hafta Manisaspor deplasmanından alınan 3 puan ile birlikte bu maçın önemi daha da artmıştı Altınordu adına. Çünkü bu maçtan da alınabilecek bir galibiyet, belki de Play-off yürüyüşünde bir galibiyet serisinin habercisi demekti. Olumsuz hava şartlarına rağmen, takımını yalnız bırakmayan vefakar Altınordu taraftarına da bugün bir 3 puan hediye edilmesi gerekiyordu. 

Haberin Devamı

Son olarak,  devre arasında yapılacak en az 2-3 takviyeye çok ihtiyacı var Altınordu'nun. Gol yollarında etkili ve bulduğu pozisyonları değerlendirebilen bir oyuncuya sahip olsaydı Şeytanlar,şu hafta itibariyle bulundukları konumdan birkaç basamak daha yukarıda olabilirlerdi.     

Yazarın Tüm Yazıları